Almanya'da Maske Cinayeti

Almanya’da geçtigimiz cumartesi günü Rheinland-Pfalz eyaletinde bir kisi, benzin istasyonuna maskesiz girdigi için kendisini uyaran 20 yasindaki kasiyeri basindan vurarak öldürdü.

Almanya’da maske cinayeti islendi. Rheinland-Pfalz eyaletinde yer alan Idar-Oberstein kasabasinda geçtigimiz cumartesi günü benzin istasyonuna alkol almak için giren 49 yasindaki sahis, maske takmadigi için kendisini uyaran 20 yasindaki kasiyeri basindan vurarak öldürdü.

Savci Kai Fuhrmann gazetecilere verdigi demeçte, sahsin alkol almak için aksam saatlerinde benzin istasyonuna geldigini ve maske takmadigi için genç kasiyer tarafindan uyarildigini belirterek, sahsin uyarinin ardindan maske takmayi reddederek benzinlikten ayrildigini aktardi. Fuhrmann, sahsin daha sonra çenesinde takili maske ile yeniden benzinlige geldigini ve genç kasiyerin adami yeniden maske takmasi konusunda uyardigini aktararak, "Ardindan fail tabancasini çekti ve kasiyeri basindan vurdu. Kurban yere düserek hemen öldü" dedi.

Furhmann, süphelinin daha sonra polise teslim oldugunu ve gözaltina alindigini aktarirken, zanlinin korona virüs önlemlerinin kendisini strese soktugunu söyledigini belirtti.

Ülkeyi ayaga kaldiran cinayet, asiri sagci AfD’nin karantina ve asi karsiti bir kampanyayla seçmenleri etkilemeye çalistigi federal seçimlerden bir hafta önce gerçeklesti. Anketlerde oy orani yüzde 11 civarinda olan parti, birçok korona virüs inkarcisinin destegine sahip.

Katile sempati gösteren ve korona virüsü inkar eden asiri sagci gruplardan Querdenker (Aykiri Düsünenler) tarafindan sosyal medyada dolasan mesajlara yanit veren Disisleri Bakani Heiko Maas, Querdenker’in cinayeti kutladigini belirterek, "Bu insanlardan gelen nefret ve kiskirtma toplumumuzu bölüyor ve insanlari öldürüyor. Onlarin toplumumuzda yeri yok" dedi.

Adalet Bakani Christine Lambrecht ise cinayetin nefreti körüklemek için kullanilmasinin igrenç oldugunu belirterek, “Devlet, siddete basvurmak isteyen korona virüs inkarcilarinin radikallesmesine mümkün olan her yolla karsi koymalidir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile