Almanya'da Müslüman Ögrenciler Okullarina Camilerde Dua Ederek Basladi

Almanya'da 2021-2022 ögretim yilinin baslamasiyla Diyanet Isleri Türk Islam Birligine (DITIB) bagli cami derneklerinde okula baslayan ögrenciler için "Bed-i Besmele" isimli dua programlari düzenlendi.

Berlin, Brandenburg, Hamburg, Mecklenburg-Vorpommern, Schleswig-Holstein, Hessen ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletlerinde okullarin egitim ve ögretime baslamasi dolayisiyla DITIB‘e bagli cami derneklerinde bir araya gelen ögrenciler, dua ederek okula basladi.

Camilerde icra edilen merasimlerde Kur’an-i Kerim ve ilahiler okundu, çocuklarin basarilari için dualar edildi.

DITIB Genel Baskani Kazim Türkmen, camilerde düzenledikleri "Bed-i Besmele" merasimlerinin gelenek haline geldigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Camilerimizde çocuklarimiz büyüdügünde bugünü hatirlayarak‚ ‘okul hayatimiza camide besmele çekerek ve dua ederek basladik’ diyecekleri bir gelenegi devam ettiriyoruz. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini tedbirleri kapsaminda camilerde düzenledigimiz törenlerden çocuklar kadar ailelerinin de mutlu olduklarina sahit oluyoruz. 2021-2022 egitim ve ögretim yilinin bütün egitim camiasina hayirli olmasini diliyorum."

Camilerde düzenlenen törenlerde, ögrencilere kirtasiye malzemelerinden olusan hediye paketleri verildi.

Almanya'da DITIB'e bagli 950'den fazla cami dernegi bulunuyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile