Almanya'da Öldürülen Türkleri İki Şehir Yaşatacak

KOCAELİ - Almanya'da 1988'de aşırı sağcı Alman vatandaşınca öldürülen 3 Türk'ün anısına, Karamürsel ve Schwandorf Belediyeleri arasında "kardeş şehir" protokolü imzaladı.

Karamürsel Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 17 Aralık 1988 tarihinde Schwandorf'ta aşırı sağcı Alman vatandaşı Josef Saller, Karamürselli Can ailesinin evini kundaklayarak, Osman ve Fatma Can çifti ile 12 yaşındaki oğulları Mehmet Can ve Jürgen Hübner'in ölümüne sebep olduğu bildirildi.

Can ailesi ve Jürgen Hübner'in öldürmesinden 23 yıl sonra, 17 Aralık 2011 tarihinde Schwandorf'ta Protestan Kilisesine ait toplantı salonunda anma töreni düzenlenmeye başlandı.

Schwandorf Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi, Karamürselli Ferdi Erarslan ve Shwandorf Büyükşehir Belediye Başkanı Helmut Hey'nin, Schwandorf ile Can ailesinin memleketi Karamürsel arasında kardeş şehir ilişkisi kurmak istemesi talebinin olumlu karşılanması üzerine, iki şehir arasında protokol imzalandı.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, bu protokolün iki ülke arasında kardeşlik ve dostluğu pekiştireceğini söyledi.

Yıldırım, anlaşma kapsamında iki kent vatandaşları arasında, sportif ve kültürel faaliyetlerde bulunulması, karşılıklı ziyaretlerin gerçekleştirilmesi, hoşgörülü ve bilgili bir toplumun oluşturulması, bilimsel ve kültürel etkinliklerin düzenlenmesi, öğrenci, sporcu ve benzeri çeşitli transferlerin yapılması, kötü ve elim olayların bir daha yaşanmamasın hedeflendiğini açıkladı.



Kardeşlik anlaşması nedeniyle, Schwandorf Büyükşehir Belediyesi düzenledikleri etkinlik ve festivallerde, Türkiye haritası, Karamürsel ve Türk Bayrağı açmaya başladı.

Schwandorf Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bu yılın aralık ayında Karamürsel'i ziyaret edecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile