Almanya'da Sığınmacılara Yönelik Saldırılar

Heidenau'da pazartesiye kadar gösteri düzenlenmesi yasaklandı

Almanya'da geçen hafta sığınmacılara karşı düzenlenen protestoyla gündeme gelen Dresden kenti yakınlarındaki Heidenau'da pazartesi gününe kadar gösteri yasağı getirildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, Heidenau’da bugün yerel saatle 14.00’ten pazartesi saat 06.00’ya kadar açık havada tüm gösteri ve etkinlikler yasaklandı.

Kararın, güvenliği sağlayacak polis sayısı yetersiz olduğu için alındığı kaydedildi.

Heidenau'da bugün sığınmacılara yönelik “hoş geldin eğlencesi” yapılmasının öngörüldüğü, göçmen karşıtlarının da eylem düzenlemek istediği belirtildi.

Bazı siyasetçiler ise gösteri yasağını eleştirdi. Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, Almanya’da "hukuksuz alanların" oluşmasını kabul edilemez olarak nitelendirdi. Demokrasinin askıya alınamayacağını vurgulayan Özdemir, Heidenau’a giderek gösteri yapacağını duyurdu.

Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Sigmar Gabriel de yasağa anlam veremediğini belirterek “Nazilerin yürümesine izin verilmemesini anlıyorum. Ancak Demokratların ve barışçıl halkın orada bir araya gelmesinin yasaklanması anlaşılamaz” ifadesini kullandı.

Kentte geçen hafta bin kadar gösterici, sığınmacıların bölgeye getirilmesini protesto etmek için toplanmış, sığınmacıları taşıyan otobüslere şişe ve taşlarla saldırmıştı. Çıkan olaylarda 31 polis memuru yaralanmıştı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de iki gün önce Heidenau’da bir mülteci yurdunu ziyaret etmiş ve burada göçmen karşıtları tarafından protesto edilmişti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile