Almanya'da Türk Gencin Öldürülmesi

Almanya'nın başkenti Berlin'de toplanan bir grup, 2012 yılında Burak Bektaş'ın öldürüldüğü, 2 kişinin

de yaralandığı saldırının faillerinin yakalanamayışını protesto etti.
Neukölln Tren İstasyonu önünde toplanan ve aralarında Bektaş'ın ailesi ile arkadaşlarının da olduğu yaklaşık 200 kişilik grup, ''Cinayetin aydınlatılmasını istiyoruz'', ''Burak'ı anıyoruz, sebep ırkçılık mı?'' yazılı pankartlar açtı.
Burak Bektaş'ın fotoğrafını taşıyan annesi Melek Bektaş oğlunun katilinin bulunmasını isteyerek,''Katilin bulunması için hepimiz çaba gösteriyoruz. İnşaallah bir sonuç verir'' dedi.

Bugüne kadar cinayetin aydınlatılamadığını ifade eden gözü yaşlı anne, ''Bize bilgi veren kimse yok. Biz kendimiz çabalarımızla yaptığımız araştırmalarda da herhangi bir sonuca ulaşamadık'' diye konuştu.

Berlin Başkonsolosluğu yetkililerinin kendileriyle yakından ilgilendiğini Melek Bektaş, Türk sivil toplum kuruluşlarının da başta kendileriyle ilgilendiğini ancak daha sonra bir daha aramadıklarını belirtti.

Ailenin avukatı Mehmet Daimagüler de olayda ırkçı bşr parmağın olup olmadığının araştırılmasını isteyerek ''Cİnayetin işlenme şekli Neonazi çevreleri tarafından propaganda aracı olarak kullanıldığını öğrendik. Bu ve faili meçhul diğer cinayetlerde ırkçı motif olup olmadığının aydınlatılmasını istiyoruz. Cinayet her yönüyle araştırılması gerekir'' diye konuştu.

Öte yandan baba Ahmet Bektaş'ın ise oğlunun üzüntüsüne dayanamadığı için eyleme katılmadığı öğrenildi.
Neuköln semtinde 5 Nisan 2012'de meydana gelen olayda gece caddede arkadaşlarıyla sohbet eden Burak Bektaş, başına ateş edilerek öldürülmüş, yanında bulunan 2 arkadaşı da ağır yaralanmıştı.



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile