Almanya'da Yanlislikla Cenazesi Yakilan Abdulkadir Sargin'in Külleri Defnedildi

Almanya'da Yanlislikla Cenazesi Yakilan Abdulkadir Sargin'in Külleri Defnedildi

Almanya’da 14 Aralik’ta vefat eden ve cenazesi bir Alman vatandasiyla karistirilinca yanlislikla yakilan Abdulkadir Sargin’in külleri defnedildi.

Almanya’da cenazesi bir Alman vatandasiyla karistirilinca yanlislikla yakila Abdulkadir Sargin için Hannover’da Diyanet Isleri Türk Islam Birligi (DITIB) Hannover Merkez Camisi’nde giyabi cenaze namazi kilindi. Cenaze namazinin ardindan Sargin’in külleri Hannover’deki Müslüman mezarliginda topraga verildi.

Cenaze namazina Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Basar Sen, Hannover Baskonsolosu Özge Kaya, Hannover Belediye Baskani Monika Plate ve çok sayida vatandas katildi.

Cenazede konusan Büyükelçi Sen, ailenin acisini paylasmak üzere Hannover’e geldigini belirterek, vefat eden Sargin’a Allah’tan rahmet diledi. Sargin ailesinin yasadiklarinin büyük bir aci oldugunu yasanan elim hadiseden dolayi herkesin büyük üzüntü yasadigini söyleyen Büyükelçi Sen, “Sorumlularin kimler oldugunun ortaya çikarilmasi lazim. Cezai kovusturma yapilmasi lazim. Bu tür olaylarin bir daha olmamasi, tekrarlanmamasi için gerekli önlemlerin alinmasini talep ettik ve bu konuyu takip edecegiz" dedi.

Sargin’in oglu Kerem Sargin ise acilarini paylasan herkese tesekkür ederek, “Bu bize büyük dayanma gücü verdi ve bunu hiç unutmayacagiz" dedi.

Almanya’nin Hannover kentinde bulunan Hannover Tip Fakültesi’nin acil servisinde 14 Aralik’ta vefat eden Sargin’in cenazesi 5 Aralik’ta vefat eden 81 yasindaki bir Alman’in cenazesi ile yanlislikla karistirilmisti. Sarginin naasi, cenaze sirketine teslim edildikten sonra 20 Aralik’ta Hannover’de defin islemleri öncesinde Islami usullere uygun sekilde yikanip kefenlenmek üzere yapilan hazirliklar sirasinda bir Alman vatandasinin cenazesiyle karistigi ve yakildigi ortaya çikmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile