Almanya'da yüksek yoksulluk oranına sahip bölgelerde gençlerin okulu bıraktığı bildirildi.
Merkezi Köln’de bulunan Alman Ekonomisi Enstitüsünün (IW) çalışmasına göre, Almanya'da yüksek yoksulluk oranına sahip bölgelerde gençlerin çoğu okulu bırakıyor.
Çalışmaya göre, bölgesel yaşam maliyetleri dikkate alındığında, Almanya'daki çocuk ve gençlerin yüzde 19'unun yoksulluk riski altında olduğu kabul ediliyor. Bu, söz konusu çocuk ve gençlerin ailelerinin gelirinin ortalama gelirden yüzde 60 daha az olduğu anlamına geliyor.
Yoksulluk riski oranı, Almanya'nın doğusundaki bazı bölgelerde ortalamanın üzerinde. Bu oran Leipzig'de yaklaşık 28, Saksonya Anhalt'ta yüzde 32 seviyesinde belirlendi.
Aynı zamanda, Leipzig'te gençlerin okulu bırakma oranı yüzde 12 ve Saksonya Anhalt'da 11 seviyesinde ölçülürken bu oran ülke genelinin yaklaşık iki katı olarak kaydedildi.
Benzer durum Gelsenkirchen kentinde de görüldü. Burada yoksulluk riski altında olanların oranı yüzde 39 ve okuldan erken ayrılma oranı da yüzde 11 seviyesinde tespit edildi. Orta Frankonya bölgesinde ise yoksulluk riski yüzde 7’in altında ve okulu yarıda bırakanların oranı da yüzde 3 düzeyinde.
IW araştırmacısı Wido Geis, konuya ilişkin değerlendirmesinde, çocukların zor şartlarda yetişmelerinin okul başarılarını olumsuz etkilediğini ifade etti.
Çalışmaya göre, bazı araştırmalar bu durumun ailenin elde ettiği gelirin düşük olmasından değil, geliri az olan ebeveynlerin yetersiz eğitimli olmasından kaynaklandığına işaret ediyor.
'Almanya'da Yoksulluk Okul Bıraktırıyor'
Köln Alman Ekonomisi Enstitüsünün çalışmasına göre, Almanya'da yüksek yoksulluk oranına sahip bölgelerde gençlerin çoğu okulu bırakmak zorunda kalıyorBölgesel yaşam maliyetleri dikkate alındığında, Almanya'daki çocuk ve gençlerin yüzde 19'unun yoksulluk riski altında olduğu kabul ediliyor.