Almanya'daki Türk Siyasetçiler Destek Bekliyor

Almanya'daki Türk Siyasetçiler Destek Bekliyor

Almanya'da 13 Mayıs 2012 tarihinde yapılacak olan eyalet seçimlerinde, Yenilik ve Adalet Birliği (BİG) Partisi'nden aday olan 3 Zonguldaklı milletvekili adayı, Alman vatandaşlığı bulunan gurbetçilerden destek bekliyor.

Zonguldaklı belediye meclis üyesi Mehmet Metin Gladbeck-Dorsten, Hayri Çalık Essen ve avukat Bayram Türksev Recklinghausen Bölgesi BİG Partisi'nden milletvekili adayı oldu. Zonguldaklı adaylar, KRV eyaletinde yaşayan Alman vatandaşlığı bulunan Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Bolulu gurbetçilerden destek bekliyor. Seçim pusulasında Mehmet Metin 5. , Hayri Çalık 12., Bayram Türksev de 17. sırada yer alıyor.

Yenilik ve Adalet Birliği Partisi (BİG), Kuzey Ren Vestfalya eyalet (KRV) seçimlerindeki adaylarını Duisburg kentindeki Park Restaurant'ta düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıttı. BİG Partisi eyalet yönetiminin, KRV'de eyalet listesinde göstereceği 20 adayla seçimlere katılacağı belirtildi. Eyalet seçimlerinde geçtiğimiz seçimlerde kilit rol oynayan BİG Partisi, yüzde 5'lik barajı geçerek meclise girmeyi hedefliyor.

Gladbeck Belediye Meclis Üyesi ve BIG Gladbeck-Dorsten Milletvekili Adayı Mehmet Metin, Almanya'da uzun yıllar siyasetin çeşitli kademelerinde yer aldığını, son seçimlerde kendi seçim listesiyle birlikte belediye meclisine girmeyi başardığını belirterek burada edindiği bilgi ve tecrübelerini artık Eyalet Parlamentosu'na taşımak istediğini söyledi.

Metin, ''Uzun yıllardan beri Alman siyaseti içerisinde yer alıyorum. Bugüne kadar yerel anlamda siyasete katkı sağladım. Ancak gördüm ki, birtakımçalışmalarımızın önü tıkanıyor. Hatta vatandaşlarımıza hizmet noktasında ciddi sorunlar ile karşı karşıya geliyoruz. Büyük partilerin çoğulcu gücüyle sadece onların önerilerine 'evet' veya 'hayır' demek zorunda kalıyoruz. Bu da sorunların çözülmesini engelliyor. Göçün 50. yılında ciddi sorunlar ile karşılaşmaktayız. Belediyelerin borçları çığ gibi büyüyor. İşsizlik ve buna bağlı kriminal olaylar da artıyor. Eğitim konusunda köklü çözümlere gidilmesi gerekiyor. Ben de bir göçmen çocuğu olarakburada doğdum. Bizler kendimizi buranın bir parçası gibi görüyoruz. Ancak son yıllarda anlaşılmaz şekilde gelişen 'ırkçı' yaklaşımlar tüm göçmenleri üzmüştür.

Özellikle geçmişe dönük yaşanan ırkçı cinayetler hepimizi derinden yaralamıştır. Durum böyle iken bir de bunların üzerine, işsizlik gibi unsurlar eklenince insanlar olumsuz etkilenebiliyor. 50 yılda hala birbirimizi anlayamadıysak burada bir sorun var demektir. Geleceğe yönelik köklü projeler üretilmeli. 'Sol cepten al, sağ cebe koy' politikası ilesiyaset tıkanmamalı. Gerçekçi çözümler üretilmeli. BİG Partisi olarak, başta eğitim ve aile konularının çözümü noktasında ciddi çalışmalarımız var. Partimiz bugün herkesin arzuladığı bir yaşam için projeler üretmektedir. Siyasi otorite olarak, yol, su gibi sığ projeler ile değil, toplumun refahı noktasında derin çözümler üretilmesi gerekmektedir. BİG Partisi, göçmenlerin ülkede daha çok söz sahibi olması konusunda çalışmalar yürütmektedir. BİG Partisi bu anlamda halkın aynasıdır. Halkımızın kalbindekigüzellikleri projeye dönüştürerek bu güzel insanlara hizmet sunmak için parti olarak iddialıyız. Bu projelerin yaşama geçmesi için de halkımızın 13 Mayıs tarihinde partimize destek vermelerini bekliyoruz. Bizler siyasi arenada ne kadar güçlü olursak sorunlarımızın çözümü de o kadar kolaylaşır'' dedi.

Diğer bir Zonguldaklı aday Hayri Çalık ise Almanya'da Türk kökenli bir insanın diğer partilerde yükselmesinin çok zor olduğunu ifade ederek, Almanya'daki Türklerin kendi kurdukları bu parti ile daha çok şeyler başarabileceğini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile