Almanya'dan Ukrayna'ya Tank Sarti Açiklamasi 'Scholz, ABD'yi Bekliyor'

Almanya'dan Ukrayna'ya Tank Sarti Açiklamasi 'Scholz, ABD'yi Bekliyor'

Almanya Basbakani Olaf Scholz’un ABD’nin Ukrayna’ya muharebe tanklari göndermesi halinde ülkesinin de Leopard tanklari tedarik edecegini söyledigi iddia edildi.

Almanya Basbakani Olaf Scholz’un Ukrayna’ya tank teslimati için sart kostugu öne sürüldü. Alman medyasina yansiyan haberlere göre Almanya Basbakani Scholz, Sali günü telefon görüsmesi gerçeklestirdigi ABD Baskani Joe Biden’a ABD’nin Abrams tipi muharebe tanklarini Ukrayna’ya tedarik etmesi durumunda Almanya’nin da Leopard tanki verecegini söyledi.

Scholz’un kosuluna karsilik Biden’in herhangi bir taahhütte bulunmadigi belirtildi.

Basbakan Olaf Scholz, Alman yapimi Leopard 2 tanklarini Ukrayna’ya göndermesi veya üçüncü ülkelerin göndermesine izin vermesi için baskiyla karsi karsiyayken, “tek basina hareket ettigi” algisi olusturmamak için müttefik ülkelerle, özellikle ABD ile koordinasyon içerisinde hareket etmek istedigi belirtiliyor.

Polonya ve Finlandiya Ukrayna’ya Leopard tanki gönderme sözü verirken, teslimatin yapilabilmesi için Almanya’nin izni gerekiyor.

Savunma Bakanlari Almanya’da toplaniyor

Diger yandan Rusya-Ukrayna savasinda yasananlar, Ukrayna’ya yardim ve bölgedeki son durum yarin NATO’nun Ramstein Hava Üssü’nde düzenlenecek "Ukrayna’ya Yönelik Savunma ve Güvenlik Istisare Grup Toplantisi"nda ele alinacak. Türkiye’den Milli Savunma Bakani Hulusi Akar’in katilacagi toplantida, yaklasik 30 ülkenin savunma bakani bir araya gelecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile