Almanya Ve Rusya Basta Olmak Üzere Yurt Disina Ihraç Edilen Erkenci Karpuz, Depremzede Çiftçinin Yüzünü Güldürdü

Almanya Ve Rusya Basta Olmak Üzere Yurt Disina Ihraç Edilen Erkenci Karpuz, Depremzede Çiftçinin Yüzünü Güldürdü

Hatay’in bereketli topraklarinda baslayan erkenci karpuz hasadiyla birlikte damak çatlatan lezzet; Almanya, Polonya, Rusya ve Arap ülkeleri basta olmak üzere yurt disina ihraç ediliyor. Yurt içinde ülkenin bir çok noktasinda gönderilen çekirdekli karpuzun kilogrami 9 TL’den, çekirdeksiz karpuzun kilogrami 16 TL’den toptan olarak satiliyor.

Depremin vurdugu Hatay’da yaralar sarilmaya devam ediyor. Bereketli topraklarinda bir çok ürün yetisen Hatay’da yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte damak çatlatan lezzetler de hasat edilmeye baslaniyor. Erzin ilçesinde açik alanda yetistirilen erkenci karpuzun hasadi basladi.

Türkiye’nin en erken karpuz yetisen bölgelerinden olan Erzin’de hasat edilen karpuzlar; Almanya, Polonya, Rusya ve Arap ülkeleri basta olmak üzere yurt disina ihraç ediliyor. Yurt içinde ülkenin bir çok noktasinda gönderilen çekirdekli karpuzun kilogrami 9 TL’den, çekirdeksiz karpuzun kilogrami 16 TL’den toptan olarak satiliyor.

"Su anda normal karpuzlar 9 TL bandinda, çekirdeksiz olan ürünümüz var onlar 16 TL bandinda satiliyor"

Burnaz sahilinde çiftçilik yapan Hamza Ince(28), 500 dönüm tarim arazisinde karpuz hasadina basladigini belirterek “Burada 500 dönüm arazimiz var, karpuz ve yer fistigi yetistiriyoruz. Su anda karpuz hasadindayiz, 22 Mayis’ta basladik. 12 Subat’ta ekimi yaptik, 12 Nisan’da bakimimizi yaptik. Su anda normal karpuzlar 9 TL bandinda satiliyor, çekirdeksiz olan ürünümüz var onlar 15TL- 16 TL bandinda. Fiyatlar su an için güzel, yurtiçi piyasa özel marketlere gidiyor. Karpuz is yükleyicileri günlük minimum 5 bin TL bandinda fiyat aliyorlar, yani yükledikleri kamyona göre degisiyor, tira göre degisiyor aldiklari ücretler” dedi.



"Allah’a sükür hani su an için biz tonajimizdan da aldigimiz ürün kalitesinden de, fiyattan da memnunuz"

Ürün kalitesinden memnun oldugunu dile getiren Ince, çalistiracak isçi bulmakta güçlük çektigini ifade ederek “Su anda biz mesela isçi bulamiyoruz Mardin’den ve Sanliurfa’dan her yerden isçi toplamaya çalisiyoruz. Toplamda 25-30 kisi zor bulduk hani isçi yönünden bayagi sikintilarimiz var. Yaklasik 15 güne yakin sürüyor hasadimiz. Allah’a sükür hani su an için biz tonajimizdan da aldigimiz ürün kalitesinden de, fiyattan da memnunuz. Biraz erken hasada giriyoruz, bizim avantajimiz arazimizin denize yakin olmasi. Bizim avantajimizda erken hasat dolayisiyla yüksek fiyata tekabül ediyor. Su an için sadece marketlere veriyoruz hani disariya normal bir vatandasa satisimiz yok, gelen olursa rica eden olursa aile olarak ikramimiz oluyor. Ihracat ürünlerimiz genelde Polonya, Almanya, Rusya ve civar ülkelere oluyor. Bunlar ayri olarak burada paketleniyor, genelde sogutmali araçlarla yurt disina gönderiliyorlar” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile