Almanya'ya, Romanya ve Bulgaristan'dan 180 Bin Kişi Gelmesini Bekliniyor

Almanya'da iş ve işçi bulma kurumu Federal İş Ajansı'nın (BA) yönetim kurulu üyesi Heinrich Alt, gelecek yıl Romanya ve Bulgaristan'dan yaklaşık 180 bin kişinin Almanya'ya gelmesini beklediklerini söyledi.

BA Yönetim Kurulu Üyesi Alt, Saarbrücker Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nde (AB) serbest dolaşım hakkına sahip olacak Bulgaristan ve Romanya vatandaşlarının Almanya geldiğinde Federal İş Ajansı'nın bu kişileri Almanca kursuna gönderilmesi ve iş bulmalarını sağlanmasından sorumlu olacağını ifade etti.

2014 yılında söz konusu ülkelerden yaklaşık 180 bin kişinin ülkeye geleceğini ifade eden Alt, bunların Almanya'da iş arayacaklarını kaydetti.

Şimdiye kadar Almanya'ya gelen Bulgar ve Romanların arasında akademisyenler olduğu gibi okuma yazma bilmeyenlerin de bulunduğuna işaret eden Alt, eğitimi düşük olan kişilerin çoğunun zaten iş piyasasının gergin olduğu Berlin ve Dortmund gibi metropollere yerleşmelerinin bir sorun olduğunu belirtti.

Alt, ülkede iş bulan yaşlıların ve kadınların sayısının arttığını, bunun da olumlu bir gelişme olduğunu vuguladı.
Avrupa ülkelerinden de Almanya'ya göçün arttığına işaret eden Alt, 2013'te ülkeye gelen göçmenlerden muhtemelen yaklaşık 300 binin iş bulduğunun tahmin edildiğini kaydetti.

Göçmenlerin iş piyasasındaki boşlukları doldurduklarına işaret eden Alt, ülkedeki işsizler için ise durumun daha da zorlaşacağını kaydetti.

Bulgaristan ve Romanya'nın 2007 yılında AB üyesi olmasının ardından bu ülkelerden Almanya'ya gelen insanların sayısı sürekli arttı. 2013 yılının eylül ayı itibarıyla yaklaşık 160 bin Bulgaristan ve Romanya vatandaşının Almanya'da yaşadığı, bunların 126 binin sosyal sigortalı bir işte çalıştığı belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile