Almanyalı Müslümanlar, Mısır'daki kilise saldırısını kınadı

Almanya'daki Müslüman çatı kuruluşu Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM), Mısır'ın İskenderiye kentinde kilisede ibadet eden Hıristiyanları

Almanya'daki Müslüman çatı kuruluşu Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM), Mısır'ın İskenderiye kentinde kilisede ibadet eden Hıristiyanları hedef alan ve 21 kişinin ölümüne yol açan intihar saldırısını sert şekilde kanadı.KRM, "Kur'an insan hayatını ve ibadethaneleri korumayı emreder." diyerek, yapılanın İslam'a aykırı olduğunun altını çizdi.

Söz konusu saldırı Mısır'daki Hıristiyanlarla Müslümanlar arasında gerginlik ve çatışmaların başlamasına da yol açmıştı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan KRM'nin dönem sözcüsü Erol Pürlü, "Bu korkunç ve insanlık dışı saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz. Kim insanlara böyle sinsi ve acımasız şekilde zarar veriyor ve öldürüyorsa, o asla hiç bir din veya başka bir dünya görüşüne dayanamaz. Kuran, hayatın korunmasını, ibadethanelerin korunup kollanmasını ister, emreder." hatırlatmasını yaptı.

KRM sözcüsü Erol Pürlü açıklamasını, "KRM saldırıda ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyor, onların acılarını paylaşıyor. Ve yaralılara acil şifalar diliyor." sözleriyle noktaladı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile