'Alo 199 Çagri Merkezi'nin Kapatilacagi Iddiasina Çalisanlardan Tepki

'Alo 199 Çagri Merkezi'nin Kapatilacagi Iddiasina Çalisanlardan Tepki

Içisleri Bakanligi’na bagli ’Alo 199 Nüfus ve Vatandaslik Isleri Genel Müdürlügü Etkilesim Merkezi’nin kapatilacagi iddiasi nedeniyle basin açiklamasi yapan çalisanlar, tepkilerini dile getirdi.

Merkezi Trabzon’da bulunan ve tüm Türkiye’ye hizmet veren ’Alo 199 Nüfus ve Vatandaslik Isleri Genel Müdürlügü Etkilesim Merkezi’nin kapatilacagi iddiasi nedeniyle bir grup çalisan, çocuklari ile birlikte Meydan Parki’ndaki Atatürk heykeli önünde toplandi. Çagri merkezi çalisanlari, tasidiklari dövizlerle 350 kisinin istihdam edildigi çagri merkezinin kapatilmamasini istedi. Alo 199 Çagri Merkezi çalisanlari adina basin açiklamasini okuyan Melike Yildirim, 350 kisinin istihdaminin saglandigi bir ekmek kapisinin kapatilacak olmasinin son derece üzücü oldugunu söyledi.

Yildirim, “Içisleri eski Bakanimiz Süleyman Soylu’nun Trabzon’a kazandirdigi projelerden bir tanesi olan, Trabzon ile birlikte Ankara ve Erzurum lokasyonlariyla vatandasimiza hizmet veren çari merkezimiz ne yazik ki ani bir karar ile kapatilmak istenmektedir. Içisleri Bakanligi Nüfus ve Vatandaslik Isleri bünyesinde kurulan Alo 199 Çagri Merkezimizin yalnizca Trabzon lokasyonunda 350 personelimiz istihdam edilmektedir. Siyasi olarak da Cumhurbaskanimiza bagliligini son yerel seçimlerde de gösteren Trabzon’umuzda 350 kisinin istihdaminin saglandigi bir ekmek kapisinin kapatilacak olmasi son derece üzücüdür. Taseron sirketlerde çalisan binlerce emekçi kadro beklerken, Nüfus ve Vatandaslik Hizmetlerine bagli çalisan Alo 199 Çagri merkezlerinin kapatilmasi düsündürücüdür. Kamuya ait çagri merkezlerinin kapatilacagi iddialari ise diger çagri merkezlerinde çalisan yüzlerce isçiyi tedirgin etmekte, vatandasa hizmet veren çagri merkezi çalisanlari psikolojik olarak çöküntü yasamaktadir” dedi.



“Trabzon’umuzu sehrimizdeki istihdama sahip çikmaya davet ediyoruz”

“Kapatilma gerekçesi olarak çagri popülasyonunun düsmesi gösterilse de gerçegin bu olmadiginin farkindayiz” diyen Yildirim, “Bu kapatma karari ile birlikte sadece çalisan 350 kisi ve aileleri degil, maddi anlamda tüm sehrimiz zarar görecektir. Ankara’dan sehrimize her ay giren sicak para dolmusçusundan bakkalina, lokantasindan çaycisina kadar pek çok alanda Trabzon’a katki saglamaktadir. Emek veren her siyasi görüsteki çalisanlarimiz evine ekmek götürmektedir. Yeni evlenen, evlilik hayali kuran, 6 aylik hamile esi çalismayan, otizmli çocugunun tedavisini sürdüren, kanser tedavisi gören, bankaya kredi borcu olan, taksit ödeyen ve hayatini bu zor ve acimasiz ekonomik sartlarda devam ettirmeye çalisan 350 insanin gelecegi, hayalleri karartilmamalidir. Trabzon lokasyonunun kapatilmasi kentin gelecek ekonomik kaynaktan mahrum edilerek fakirlesmesi, çalisanlarin issiz kalmasi, issizligin artmasi, ekonominin çarklarinin zarar görmesi demektir. Kapatilma gerekçesi olarak çagri popülasyonunun düsmesi gösterilse de gerçegin bu olmadiginin farkindayiz. Çagri merkezinde çalisan bizler gerek pandemi döneminde bir saniye nefes almadan çalistik, gerekse pasaport ve kimlik yenilemelerinde en yogun dönemlerde vatandasimiza hizmet ettik. Dünyada çip krizi yasanirken vatandasimizin magdur edilmemesi için gayret gösterdik. Bugün de vatandaslarimizin Nüfus Müdürlüklerinde sira beklemeden hizmet almalari için özveriyle isimizin basindayiz. Modern çagda Devletimizin tüm kurumlar dahil özel sirketler randevu sistemine çagri merkezleri üzerinden geçerken, vatandasimiza ciddi kolayliklar saglayan Alo 199 Çagri Merkezi’nin kapatilmasi hem hizmet alan vatandasimiza hem de çalisarak evine ekmek götüren emekçilere kötülük olacaktir. Devletimizin basi Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’dan ve karar verici siyasi erkten kapatma kararinin gözden geçirilerek, özünde yüzlerce kisinin, genelde ise binlerce kisinin magdur edilmemesini bekliyoruz. 350 arkadasimizin isinin devam edecegine inaniyoruz. Ve Seyh Edebali’nin, Osmanli’nin kurucusu Osman Bey’e söyledigi ’Insani yasat ki devlet yasasin’ anlayisi ile devletimizin yasamasini istiyoruz. Basta hükümetimizin siyasi erkleri olmak üzere tüm muhalefet ile birlikte Trabzon’umuzu sehrimizdeki istihdama sahip çikmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile