Alp Oguz Anadolu Lisesi'nde TÜBITAK Bilim Senligi Açiklamasi 19 Proje Sergilendi

Alp Oguz Anadolu Lisesi'nde TÜBITAK Bilim Senligi Açiklamasi 19 Proje Sergilendi

Aliaga Alp Oguz Anadolu Lisesi’nde TÜBITAK destekli düzenlenen Bilim Senliginde, çesitli alanlarda 19 proje sergilendi.

Aliaga Alp Oguz Anadolu Lisesi, TÜBITAK destekli düzenlenen Bilim Senligine ev sahipligi yapti. Fizik, kimya, biyoloji, matematik, felsefe, tarih, sanat, edebiyat ve bilisim alanlarinda olmak üzere toplam 19 proje, ögretmen ve ögrenciler tarafindan hazirlanarak sergilendi. Projede 32 ögretmen ve 72 ögrenci görev aldi.

Ögretmen ve ögrenciler tarafindan hazirlanan bilimsel stantlari gezen Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar ve Ilçe Milli Egitim Müdürü Dr. Erdogan Akyüz de, yapilan çalismalar hakkinda ögrencilerden bilgi aldi. Bilim senliginde üç boyutlu yazici ile rüzgar tribünü ilgi çeken projeler arasinda yer aldi.

Bilim senligi hakkinda bilgi veren Alp Oguz Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ali Gürlek, "Iki yil önce basladigimiz; fakat pandemi nedeniyle uygulama asamasina geçemedigimiz 4006 proje çalismalarimizi bugün sergileme firsati bulduk. Ögretmenlerin rehberligi ve ögrencilerimizin gayreti ile farkli alanlarda toplam 19 projeye imza atildi. Sergiledigimiz projeler ilgi çekici oldugu kadar güncel yasantimizi da yakindan ilgilendiriyor. Projelerde rüzgar enerjisinin yalnizca dogada degil apartmanlarda da elektrik üretiminde kullanilabilecegi, meyve ve sebzelerin uzun ömürlü olmasinin yine dogal yöntemlerle de mümkün oldugu, sayilarin gizemi, yalitim teknolojisinde yeni yaklasimlar gibi pek çok proje Alp Oguz ögrencileri tarafindan katilimcilara tanitildi. Önümüzdeki yillarda projelerimize devam ederek daha iyi projeler sunmak istiyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile