Alpargün Apartmani'nda Hayatini Kaybeden 96 Kisinin Yakinlari Müteahhidin En Agir Cezayi Almasini Istedi

Alpargün Apartmani'nda Hayatini Kaybeden 96 Kisinin Yakinlari Müteahhidin En Agir Cezayi Almasini Istedi

Kahramanmaras merkezli ilk depremde Adana’da yikilan Alpargün Apartmani’nda hayatini kaybeden 96 kisinin yakinlari, müteahhit Hasan Alpargün’ün en agir cezayi almasini istedi.

Kahramanmaras merkezli 6 Subat’ta meydana gelen ilk depremde, Adana’nin Çukurova ilçesi Güzelyali Mahallesi’ndeki 14 katli 28 dairenin bulundugu Alpargün Apartmani yikilmisti. Arama kurtarma çalismalarinin günlerce sürdügü binanin enkazinda 96 kisi can vermisti. Kisa bir süre içinde kentte yikilan binalarin müteahhitleri ve insaat mühendisleri hakkinda sorusturma baslatilmisti. Sorusturma çerçevesinde hakkinda yakalama karari çikarilan Alpargün Apartmani’nin müteahhidi Hasan Alpargün, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde gözaltina alinarak Adana’ya getirilmisti. Adli Tip Kurumu’nda saglik kontrolünden geçirilen Alpargün, gazetecilerin “Yaptiginiz binanin çökmesiyle 96 kisi öldü, ne diyeceksiniz?” sorusuna, “Mukadderat” diye cevap vermisti.

Adana’da 10 saniye içinde yikilan Alpargün Apartmani’nda yakinlarini kaybedenler, apartmanin önünde toplandi. Apartmanda ölenler için Yasin-i Serif ve dualar okundu. Dualarin ardindan ailelerini yitirenler adina konusan Gizem Çetin, “6 Subat 2023 depreminde Alpargün Apartmani’nda saniyeler içinde annelerimizi, babalarimizi, kardeslerimizi, ablalarimizi, agabeylerimizi, yegenlerimizi, akrabalarimizi ve arkadaslarimizi kaybettik. Büyük bir kum yigininin içinde belki yasiyorlardir diye günlerce bekledik. Müteahhit olarak adlandirilan Hasan Alpargün, ’Mukadderat’ diyerek akil tutulmasina sebep olup, kolon kesimi ve tadilat gibi konularla isin içinden çikmaya çalismaktadir. Söz konusu sahsin yapmis oldugu bina mezarliktir. Türkiye’de esi benzeri olmayan saniyeler içerisinde bir yikinti meydana gelmistir. Bu sahisla birlikte bu yapima izni veren kurum, kurulus denetçilerin yargilanmasini istiyoruz” diye konustu.



“Bir apartmanda 96 kisi ölmez”

Depremde kizini, damadini ve iki torununu kaybeden Selver Küçükcan (67) ise, “Bir apartmanda 96 kisi ölmez. Hiç olmazsa 5 veya 10 kisi sag çikar, yarali çikar. Apartmandan hiç yarali çikmadi. Adana’da on saniyede yikilan baska bir bina yok. Bu binayi yapan müteahhit Alpargün’ün hücrede müebbetini istiyorum. Baska hiçbir seye razi degilim. Ben devletimden bunu istiyorum” seklinde konustu.

Depremde ögretmeni Azize Coskun ve ailesini kaybeden Ezgi Özkan (19), ögretmenini çok sevdigini belirterek, “Bizi piknige götürürdün. Bize tatlilar yapardin. Seni gerçekten çok seviyoruz. Iyi ki beni okuttun. Iyi ki hayatima girdiniz. Nurlar içinde uyuyun” ifadelerini kullandi.

Alpargün Apartmani’nin yikilmasi sonucu esi Halil Akpinar’i kaybeden Semra Akpinar (65) ise, “Depremden birkaç gün önce Istanbul’a kizimin yanina gitmistim. Deprem olduktan sonra hemen Adana’ya geldim ama göçük altindan sag çikan kimse olmadi. Bu depremde yikilan apartmanin müteahhidi ihaleyi Allah’a atarak mukadderat diye konusuyor. Bu çok büyük bir ahlaksizliktir. En agir cezayi almasini istiyorum” dedi.

Yargilandigi davada hakkinda 22 yil 6 ay hapis cezasi talep edilen müteahhidin ilk durusmasi ise 9 Ekim günü yapilacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile