Alper Gezeravci Cumhurbaskani Erdogan Ile Telefon Görüsmesi Gerçeklestirdi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravci ile telefon görüsmesi gerçeklestirdi.

Türkiye’nin ilk astronotu olan Alper Gezeravci ve beraberindeki 3 astronot, içinde bulunduklari Dragon kapsülüyle birlikte dünyaya inis yapmisti. Gezeravci ve beraberindeki astronotlar, ABD’nin Florida eyaleti açiklarinda okyanusa inis yapmasinin ardindan yer ekibi tarafindan gemiye alinarak Houston’a getirilmisti. Burada dünyaya uyum süreci çerçevesinde dinlenmeye alinan Gezeravci, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile telefon görüsmesi gerçeklestirdi.

Gezeravci, konusmasinda Erdogan’a görevi hakkinda bilgiler vererek, “Tevzi etmis oldugunuz hayirlisiyla, yüzümüzün akiyla yerine getirdik. Ülkemize ve gelecek neslimize böyle bir ilham kaynagi görevi hediye ettiginiz için çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Cumhurbaskani Erdogan ise yerine getirdigi görevden ötürü Gezeravci’yi tebrik ederek, “Bu görevi basariyla doldurdugun için sahsim, ailem ve milletim adina sana çok tesekkür ediyorum. Insallah Ankara’ya geldiginizde de bas basa görüsüp bize bütün bu süreci detaylica anlatirsan bundan da ayrica mutlu olurum. Bundan sonra da üzerinde çok degerli görevler olacak” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaskani Erdogan’in, ailesiyle bulusup bulusmadigi hakkinda sordugu soruya cevap veren Gezeravci, “Henüz bulusmadik, onlar beni Heuston’da bekliyorlar. Biz ise Florida’da deniz yüzeyine inis yaptik. Buradan takriben 2 saat sonra da ailemle bulusma imkani bulacagim” açiklamasinda bulundu.

Cumhurbaskani Erdogan, saglik durumu hakkinda da sordugu soruyu yanitlayan Gezeravci, su ifadelere yer verdi:

“Her sey gayet güzel. Burada bizleri karsilayan doktorlar da biraz sasirdi. Adaptasyon sürecimin bir müddet daha uzun olmasini bekliyorlardi. Ben bir an önce binanin disinda kosturmaya baslayinca biraz afalladilar. Çok sükür her sey gayet yerinde.”

Cumhurbaskani Erdogan Gezeravci’nin ailesine de sevgilerini ileterek, “insallah Türkiye’ye döndügünüzde görüsme firsati bulacagiz” dedi.

Gezeravci sözlerinin sonunda Türkiye’nin Uluslararasi Uzay Istasyonu’na ulasan 22’inci ülke olmasindaki katkilarindan dolayi Cumhurbaskani Erdogan’a tesekkür ederek, “Orada gerçeklesen görevlerin içerisinde egitimin baslangicindan Uluslararasi Uzay Istasyonu’na kadar oraya en hizli ulasan ülke olduk. Bu konudaki karariniz ve ülkemizi bir sonraki adimi atan vizyonunuz için tesekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile