Alperen Ocakları Başkanı Yaraş Bekir Soğman

Alperen Ocakları'na üye bir grup, İl Kültür Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak, Ayasofya'da bayram namazı kılmak istediklerini açıkladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önünde toplanan Alperen Ocakları'na üye grup adına, Alperen Ocakları Kayseri Başkanı Yaşar Bekir Soğman açıklamayı yaptı. Soğman, "Vatan topraklarının kutsaliyetine inanmış ve bu uğurda türlü elem ve kederlere göğüs germiş Alperen'lerin dilinden, yıllardır sinemizde saklı duran, her aklımıza gelişi ile birlikte sızlandığımız, iç çektiğimiz, ulemanın da tebaanın da ortak derdi Ayasofya. İnançlara özgürlük isteyen bir Başbakan, Hıristiyan ve Yahudi vatandaşlara inancını yaşaması için izin çıkartan hükümet yetkilileri, Müslümanların bu feryadına duyarsız kalmamalı, özlemle beklenen Ayasofya'nın Müslümanların hizmetine açılması için gerekeni yapmalıdır" çağrısında bulunuldu.
Soğman, "Sümela'yı gayr-i Müslim vatandaşların istifadesine sunarak, Hıristiyan aleminin takdirini kazanma çabasına giren iktidar, Ayasofya'yı Müslümanların hizmetine açmalıdır. 9 Eylül günü mübarek Ramazan Bayramı'nı Ayasofya'da karşılamak istiyoruz" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile