Alperen Ocakları: Bayram namazı Ayasofya'da kılınsın

Samsun Alperen Ocakları, bayram namazını Ayasofya'da kılmak istiyor. Alperen Ocakları Samsun İl Başkanlığı, bu konuda milletin ortak bir talebi olduğu

Samsun Alperen Ocakları, bayram namazını Ayasofya'da kılmak istiyor. Alperen Ocakları Samsun İl Başkanlığı, bu konuda milletin ortak bir talebi olduğuna dikkat çekerek, "Akdamar Kilisesi, Sümela Manastırı'nda birer gün ayin yapıldı. Bu nedenle Ayasofya Camii'nde de bayram namazı kılınmasına izin verilsin." talebinde bulundu.

Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasına Alperen Ocakları Samsun İl Başkanlığı üyeleri katıldı. Alperen Ocakları Samsun İl Başkanı Coşkun Arslan tarafından yapılan açıklamada, Ayasofya Camii'nde bayram namazı kılınmasına izin verilmesi istendi. 9 Eylül'de Ramazan Bayramı namazını Ayasofya'da kılmak istediklerini söyleyen Arslan, bu talebin milletin ortak isteği olduğuna vurgu yaptı.

Arslan, açıklamada, inançlara özgürlük adına Van'da Akdamar Kilisesi'nde ve Trabzon Sümela Manastırı'nda ayin izni verildiğini, bu nedenle bayram namazına da izin verileceğini düşündüklerini belirtti. "Ayasofya'da huşu içinde namaz kılmak istiyoruz." diyen Arslan, buna izin verilmesi durumunda herhangi bir olumsuzluk yaşanmayacağını umduklarını kaydetti. Arslan, çıkabilecek olumsuzlukların ise İçişleri Bakanlığı sorumluğunda olacağına dikkat çekti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile