Altaç: 2013’teki Nevruz Türkiye’nin Geleceğine Etki Edecek

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Nevruz kutlamalarında çözüme dönük güzel mesajların verilmesini beklediklerini söyledi.

Bu yıl ki Nevruz’un Türkiye’nin geleceğine etki edeceğine işaret eden Altaç, “2013’teki Nevruz önümüzdeki yılların barışın, güvenin, mutluluğun, refahın müjdecisi olacaktır.” dedi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Altaç, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde sabah kahvaltısında gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Altaç, Nevruz’u bayram olarak değerlendirdiklerini söyledi.

‘Nevruz Bayramının amacı ne olursa olsun bayram olarak bildiğini gözetmemiz gerekiyor’ diyen Altaç, Nevruz’un Türkiye’nin geleceğine etki edeceğini ifade etti.

Ataç, şunları söyledi: “Nevruz'un Türkiye’nin geleceğine, kardeşliğine, gelecekteki ümitlerine vesile olmasını diliyoruz. Kavgasız, gürültüsüz, huzur ortamında kutlanmasın istiyoruz. Malumunuz bölgemiz şiddetten, ölümlerden kandan çokça mağdur olmuş, çokça bedel ödemiş bir bölge. Önümüzdeki süreçlerde yeni olayların yaşanmaması adına bu tür etkinliklerde çok daha dikkatli olunması gerektiğini düşünüyoruz. Bütün halkımızdan bunu bekliyoruz. Bu 2013’teki Nevruz önümüzdeki yılların barışın, güvenin, mutluluğun, refahın müjdecisi olacaktır. Biz bu kanaatteyiz.”Türkiye’nin son yıllarda çok önemli bir süreçten geçtiğini işaret eden Altaç, sürecin olumlu değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Sürecin devamı adına hem halkın hem de sivil toplum kuruluşlarının desteğine ihtiyaçlarının olduğunu dile getiren Altaç, “Bu destek hem bölge açısında hem ülke açısından birlik ve beraberliğin teminatı olacaktır.” ifadesine yer verdi. Çözüm süreciyle ilgi sorunun sadece AK Parti’nin sorunu olmadığına dikkati çeken Altaç, ancak AK Parti’nin sorun çözümü adına önemli adımlar attığını dile getirdi. Altaç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sorunun çözümü konusunda kararlı iradenin hissedildiğini görüyoruz. Bu anlamda dün 3. heyet de gitti. 21 Mart'ta Nevruz Meydanı'nda silahların bırakıldığı, yurt dışına çıkış kararlarının alınacağı, bir bayram havasında kutlanacağına inandığımız Nevruz'da bu mesajları bekliyoruz. AK Parti bu sürecin olumlu yönde devamı için bütün iradesini ortaya koyacaktır. Başbakanımız bu konuda ‘baldıran zehri de olsa içeriz.' dedi.

Ona gerek duyulmadan bu sürecin sonlanacağına inanıyoruz.”Bir gazetecinin, vatandaşlık tanımının değişip değişmemesiyle ilgili düşüncesini sorması üzerine Altaç, şöyle cevap verdi: “1921 Anayasasında geçen vatandaşlık tanımı Türkiye’nin gerçek mozaiğini yansıttığını düşünüyorum. Türkiye’de yaşayan herkesin Türk olmadığını biliyoruz, ama Türkiye’de yaşayan herkesin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu biliyoruz. Irkı, inancı ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Hükümetin hassas davrandığını biliyoruz.”

Daha önceki İl Başkanı Halit Advan’ın ‘Dindar Kürtler BDP’ye oy veriyor’ ifadesi hakkında ne düşündüğü sorulan Altaç, şöyle konuştu: “Dindar Kürtlerin veya farklı Kürtler, halkımızı bir bütün olarak değerlendiriyoruz. İnanç grupları arasında bir ayrım yapmıyoruz. Eğer iradesi hangi partiye oy vermesi yönünde hasıl olmuşsa biz saygı gösteriyoruz. Bizler bütün insanların, halkın oylarına talibiz.”

Diyarbakır’da BDP ve AK Parti yakınlaşmasının sorulması üzerine Altaç, şunları ifade etti: “Bu bölge, ülke diyaloglara aç. Uzunca bir süredir diyalogların kesildiği bir ortamdan geliyoruz. Ama AK Parti diyalog süreçlerini başlatan partidir. Bundan sonraki süreçte de bu diyalogların devamı yönünde elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile