Altan Tanrıkulu: İspanyol Boğalar şampiyon

Altan Tanrıkulu: İspanyol Boğalar şampiyon

13 sarı, 1 kırmızı kartın çıktığı büyük finalde hakem Webb, verdiği tartışmalı kararlarla, Robben kaçırdığı akıl almaz gollerle, kaleci Casillas kurtardıklarıyla, Iniesta da kupayı getiren golüyle damga vurdu.

  Futbolun gittiği yerin neresi olduğunu anlamak iç ; in Dü ; nya Kupası finalleri en gü ; zel gö ; stergelerdir . Oynanan futbolun kalitesi ve hakem kararları bü ; tü ; n ü ; lkelere mesaj verir . . Dü ; n geceki finalden ç ; ıkan mesaj da FIFA ' nın bundan sonra asla ve asla negatif futbol oynamaya ç ; alışan futbolculara , takımlara izin vermeyeceği şeklindeydi . .
Sıkıcı ve taktik savaşı şeklinde geç ; en ilk yarıda ç ; ıkan kartların ikisi kırmızı olabilirdi . Bizim ü ; lkemizde de &ldquo ; 90 maç ; yö ; nettim ama penaltı vermedim&rdquo ; diyen hakemler var . Dü ; n Webb ' i ve yardımcılarını gö ; rdü ; k . Hiç ; kimseye acımadan oyun oynatmaya yö ; nelttiler iki takımı . Sneijder , Robben ve Iniesta ' ya gö ; stermediği kartlar ve gö ; remediği bir korner dışında hatasız bir maç ; yö ; netti .

İkinci yarıda final hareketlendi . . 62 ' de maç ; ın en net pozisyonunu Sneijder ' ın pozisyonunda yakalayan Robben , Casillas ' ın ne kadar bü ; yü ; k kaleci olduğunu gö ; steren bir vuruş yaptı . Casillas ters tarafa yatıp ayaklarıyla kornere ç ; eldiği topla Real ' den ç ; ok iyi tanıdığı eski takım arkadaşına gol izni vermedi . Benzer bir pozisyonda Puyol ' un 3 metre arkasından gelip yine Casillas ' a takılan Robben Portakallar ' ı ayağa kaldırıyordu . .

Sneijder-Robben formda
Soccer City Stadı ' nda 84 bin 490 kişi ö ; nü ; nde oynanan karşılaşmada David Villa ' nın mutlak bir pozisyonunu Hollanda savunması ç ; ıkarttıktan sonra Ramos ' un boş kaleye kaç ; ırdığı gol , maç ; ın uzayacağının sinyallerini verdi .

Madrid ' deki Şampiyonlar Ligi finalinde Mourinho ' nun Inter ' i oyunu sıkıştırmaya yö ; nelik bir futbol oynamış ve Milito ' nun golleriyle kupaya uzanmıştı . O takımdaki Sneijder-Robben ikilisi bu sezon mü ; thiş formdalar . Ama aynı şeyleri Van Persie iç ; in sö ; ylemek doğru olmaz .

Casillas , Puyol ve Ramos
Şunu da eklemek gerek , Euro 2008 ' de takımının şampiyonluğunda katkısı olan Gü ; iza ' nın şu anki halini dü ; şü ; nü ; n . Torres ' e ç ; ok benzemiyor mu? Torres ' i tanımasak , Van Persie ' yi bilmesek bu oyunculara &ldquo ; yıldız&rdquo ; der misiniz bu halleriyle . . O zaman oynanan futbolun forvetleri ö ; ne ç ; ıkardığını ya da bitirdiğini de kabul etmek gerek . . İspanya 3 , Hollanda 4 ofansif oyuncuyla başladı oyuna . . Ancak bu oyuncuların en az 7 ' si her an hü ; cuma katılma , sü ; rekli savunmaya yardım etme ö ; zelliğine sahipler . O yü ; zden de Dü ; nya Kupası finali oynuyorlar zaten , bu kadar ağır lig maç ; ları ve Şampiyonlar Ligi serü ; veninin ardından . .

Uzatmalarda bu kez Fabregas sanki kopya pozisyon gibi Robben ' leşti ve boş kale yerine topu Sketelenburg ' a nişaladı . Iniesta ' yı dü ; şü ; ren Heitinga ' ya ç ; ıkan kırmızı kart sonrası İspanyollar işi penaltılara bırakmamak iç ; in tempoyu artırdı . Iniesta mü ; thiş bir sezgiyle golü ; attı ama İspanya ' ya bu kupayı kazandıran isim Cassilas , Puyol ve Ramos ' tu . .

Hü ; rriyet

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile