Altın Bilezik Eğitim Projesi, Gençlere Yeni İstihdam Kapısı Oldu

Altın Bilezik Eğitim Projesi, Gençlere Yeni İstihdam Kapısı Oldu

Erzincan Memur Derneği (EMİNDER) tarafından yürütülen Altın Bilezik Mesleki Eğitim Projesi sona erdi.

Projeye katılan 40 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Belediye Başkan Vekili Mehmet Şireci, Sağlık İl Müdürü Dr. Mesut Turan, dernek üyeleri ve kursiyerler katıldı.
Törende konuşan EMİNDER Başkanı Selami Bal, derneğin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. 2003 yılında memur, işçi ve emeklilerinin bir araya gelmesi ile kurulan derneğin 60 üyesi olduğunu belirten Bal, "Kuruluş felsefemize uygun olarak toplumdan almak değil, topluma fazilet ve güzellik adına ne varsa verme gayreti içerisinde olduk. `Bir insanın himmeti milleti ise o insan tek başına bir millettir` düsturlarını kendimize şiar ettik.” dedi.

Altın Bilezik Mesleki Eğitim Projesi Koordinatörü Zekai Kostik ise projenin Erzincan Valiliği koordinesinde ve SODES kapsamında hazırlandığını bildirdi. Proje kapsamında 40 kursiyerin bilgisayar destekli tasarım ve proje çizimi yaptığını kaydeden Kostik, 3 branşta yürütülen çalışmalarda kursiyerlere 291 saat eğitim verildiğini dile getirdi.

KURT: ERZİNCAN`A YENİ PROJELER KAZANDIRACAĞIZ
Erzincan Vali Yardımcısı Mehmet Kurt da kendisinin Diyarbakır’dan Erzincan’a yeni geldiğini ve SODES’in uygulandığı ilk pilot illerden bir tanesinin de Diyarbakır olduğunu hatırlattı.
SODES kapsamında Diyarbakır’da çok büyük mali imkânlar ile güzel projelere imza atıldığını ifade eden Kurt, “Erzincan’da SODES 2010 yılı itibariyle ilk defa uygulandı. SODES orada edindiğim tecrübe ile yaptığınız projenin karşılığını hemen aldığınız, neticelerini hemen görebildiğiniz devletin de zaten sosyal alanda vatandaşların eksiklerini kapatma adına ön gördüğü bir projedir." diye konuştu.

2010 yılı itibariyle toplam 41 projeden 26`sının tamamlandığını 15`inin ise devam ettiğini kaydeden Vali Yardımcısı Kurt, projelerin eksiksiz yapılması halinde Erzincan`ın pastadan daha büyük pay alabileceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından 3 ayrı branşta mesleki eğitim projesine katılan 40 kursiyere branşlarına göre ayrı ayrı sertifikaları verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile