Altin Kemer Sahibi Kick Boksçu Muhammed Dursun'un Hedefi Dubai'de Sampiyonluk

Altin Kemer Sahibi Kick Boksçu Muhammed Dursun'un Hedefi Dubai'de Sampiyonluk

Kitalararasi agir siklet sampiyonu kick boksçu Muhammed Dursun, 13 Eylül’de Birlesik Arap Emirlikleri’nin Dubai sehrinde gerçeklestirilecek organizasyonda sampiyonluk hedefliyor.

Birlesik Arap Emirlikleri’nin Dubai sehrinde gerçeklestirilecek organizasyonda Türkiye’yi temsil edecek olan kick boksçu Muhammed Dursun, turnuvayi ve hazirlik sürecini Ihlas Haber Ajansi muhabirine degerlendirdi. Dursun, geçen yil kitalararasi agir siklet sampiyonu oldugunu söyleyerek "Dubai’de de 3 ay önce anlasmaya vardigimiz bir organizasyonumuz var. Eylül ayinin 13’ünde turnuvamiz olacak. Burada Türkiye’yi agir siklet klasmaninda temsil edecegim. Güzel bir sürecin içerisindeyiz. Su anda formum da gayet iyi. Bundan önce Afrikali rakibimden kitalararasi sampiyonluk kemerini nasil aldiysam, bu turnuvada da ikinci kemerimi elde ederek geri dönecegim" diye konustu.



"Bahram Rajabzadeh’in tecrübelerinden yararlanmak istiyorum"

Hazirliklarina Azerbaycan’in baskenti Bakü’de yapacagi kamp ile devam edecegini aktaran Muhammed Dursun, "Türkiye’de 3 aylik bir hazirlik dönemim oldu. Bu süreçte antrenörüm Ali Musa Mengüç ile birlikte çalismalarimi gerçeklestirdim. Kendisi çok tecrübeli bir isim ve mental anlamda da bana yardimci oluyor. Söz konusu süreçte Tunceli ve Tokat sehirlerinde kamp yaparak çalistim. Iki hafta sonra dünyanin en iyi dövüsçülerinden bir tanesi olan Bahram Rajabzadeh ile Azerbaycan’in baskenti Bakü’de bir kamp sürecim olacak. Kendisinin bizi de temsil ettigini düsünüyorum. Çünkü iki devlet bir millet oldugumuzu düsünüyorum. Rajabzadeh’in tecrübelerinden yararlanip verimli bir antrenman süreci geçirmeyi hedefliyorum. Azerbaycan kampindan sonra duruma göre Rusya’da da bir kamp yapma ihtimalim var. Formumun yeterlilik durumuna göre Istanbul’da antrenmanlarima devam edip, direkt Dubai’ye de gitme durumum var. Turnuvaya kalan süreç her gün daraliyor. 50 gün sonra Dubai’de olacagim. Iyi form tuttugumu düsünüyorum. Zamanla daha iyi olacak" seklinde konustu.



"Rakiplerim dünya çapinda basari elde etmis sporcular olacak"

Turnuvadaki tek hedefinin sampiyonluk oldugunu dile getiren Dursun, "Dubai’deki turnuvaya 8 farkli ülkeden boksör katilacak. Kick boksta önde gelen ülkelerden Hollanda, Amerika, Fransa’nin yani sira Balkan ülkelerinden Karadag’dan da katilacak sporcular olacak. Karsilasacagim rakiplerim dünya çapinda basari elde etmis, kendisini kanitlamis sporcular olacak. Türkiye’yi temsilen de ben ringe çikacagim. Bu zamana kadar birçok ülkede dövüstüm. Sampiyonluklar yasayarak elde ettigim basarilarla ülkemi temsil ettim. Bundan önce katildigim turnuvalarda nasil sampiyon olduysam insallah Dubai’deki organizasyonda sampiyon olacagim. Sampiyonluk kemerini alarak önce ülkeme sonra da memleketim Tokat’a armagan edecegim" ifadelerini kullandi.

"Floyd Mayweather organizasyonun onur konugu olacak"

Dünyada boks merkezinin degistigini vurgulayan Muhammed Dursun, "Son yillarda Dubai ve Riyad, dünya boksunun merkezi haline geldi. Önceki yillarda Amerika’yi tercih eden dünyanin en iyi dövüsçüleri Riyad, Dubai ve Abu Dabi gibi sehirlerde dövüsüyorlar. Dünyanin en iyi dövüsçülerinden bir tanesi olan ve orta siklette kendisini ispat etmis, 8 kemer sahibi Floyd Mayweather da bu organizasyona onur konugu olarak katilacak" açiklamalarinda bulundu.

Türkiye’yi kick boks bransinda hem amatör hem de profesyonel olarak dünyada temsil eden çok iyi sporcularin oldugunu da söyleyen Dursun, "Daha iyi yerlere dogru gidiyoruz. Bu süreçte biz sporcularin belli maliyetleri oluyor. Bu konuda bizleri destekleyen, Türk sporcusundan desteklerini esirgemeyen sponsorlara tesekkür ediyorum. Basta Alves Kablo olmak üzere ben de tüm sponsorlarima yakisir sekilde basarilarima devam edecegim" diyerek sözlerini tamamladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile