Altin Safran Festivali'nin Mesalesi Çeyrek Asir Için Yandi

Altin Safran Festivali'nin Mesalesi Çeyrek Asir Için Yandi

UNESCO Dünya Mirasi Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, bu yil 25. kez kapilarini açan Uluslararasi Altin Safran Belgesel Film Festivali çerçevesinde festival mesalesi yakilarak kortej yürüyüsü gerçeklestirildi.

’Kültürel Miras ve Korumacilik’ ana temasi ile 25. kez düzenlenen Uluslararasi Altin Safran Belgesel Film Festivali çesitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.

Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konusan Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, bu yil çok güzel festival içerigi hazirladiklarini belirterek, "Öncesinden daha farkli, her geçen gün belgesel film festivaline yakisir içeriklerle devam etmeye çalisiyoruz" dedi.

En büyük isteklerinin çeyrek asirdir devam eden festivali kesintisiz sürdürmek oldugunu ifade eden Köse, uluslararasi boyutta konuklarin ve basin mensuplarinin da katilimini saglamak istediklerini söyledi.



Konusmanin ardindan "Safranbolu Temali Ulusal Belgesel Film Yapim Destek Yarismasi’nda 2023 En Iyi Proje Ödülü" alan "Safranbolu’nun Altin Çiçegi Safran" filmi gösterildi.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi Müzik Bölümü Çoksesli Korosu’nun sef Dr. Ögretim Üyesi Pinar Çanakçi yönetiminde verdigi konserle sona ererken, Belediye Baskani Köse, Il Kültür ve Turizm Müdürü Ibrahim Sahin ve diger protokol üyeleri tarafindan festival mesalesi yakildi.

Program Aslanlar mevkiinden Misak-i Milli Demokrasi Meydanina kadar süren kortejin ardindan sunulan DJ canli performans gösterisi ile son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile