Altın Taşıyan Otomobile Kaleşnikofla Saldırı Yapılması

Korkuteli ilçesinde, içerisinde 4 kilogram altın bulunan altın toptancısına ait otomobile başka bir otomobilden kaleşnikofla ateş edilmesi ve 3 kişinin yaralanmasıyla ilgili, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen bir polis memuru gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Güzeloba Mahalesi'nde devriye gezen polis ekiplerince şüpheli bir şekilde otomobille gezen ve polislerin "dur" ihtarına uymayan bir kişi, kısa süren kovalamacanın ardından polis memurlarının havaya ateş etmesi sonucu yakalandı.

Zanlının, 6 gün önce Elmalı ilçesinde altın toptancısının otomobiline kaleşnikofla ateş ederek otomobilde bulunan sürücü M.U. ile T.U. ve M.Ç'yi yaralayan saldırganlardan polis memuru H.T. olduğu öne sürüldü.

Zanlı, ifadesi alınmak üzere Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığına gönderildi. Öte yandan olayda kullanılan kaleşnikof da H.T'nin Elmalı ilçesinde sakladığı yerde ele geçirildi.

Daha önce olayla ilgili oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 2 polis memuru ile bir kadın ise mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Zanlıların kaleşnikofla saldırdığı ve Korkuteli Jandarma Komutanlığı önünde bulunan altın toptancısına ait otomobilde, isabet eden mermiler nedeniyle çok sayıda delik olması dikkati çekti.

-Olayın geçmişi

Elmalı ilçesindeki kuyumculara altın bırakan altın toptancısına ait M.U. yönetimindeki otomobil, Korkuteli ilçesi Beğiş köyü Öküzgözü mevkisinde plakası belirlenemeyen ve önünde ilerleyen bir otomobilin bagajındaki kişi tarafından kaleşnikoflu saldırıya uğramış, bu sırada sürücü M.U. ruhsatlı tabancası ile saldırgana ateş etmişti. Saldırıda 4 kilogram altının bulunduğu bildirilen otomobildeki sürücü M.U. ile T.U. hafif, M.Ç. ise ağır yaralanmıştı.

Antalya'daki özel bir hastaneye kaldırılan yaralılardan M.Ç'nin tedavisi sürüyor. M.U. ve T.U. ise tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile