Altın ve petrol yükseliyor

Altın ve petrol yükseliyor

Çin'in alımları ve Dolar'ın zayıf seyriyle altın fiyatları 1.159 doları aşarak son 5 haftanın en yüksek düzeyine ulaştı. Yine Çin'in petrol talebinin artması sonucu ABD ham petrolünün varil fiyatı 83 Dolar'ın üzerine çıkarak, 15 ayın en yüksek seviyesine tırmandı.

  Altın fiyatları yeniden yü ; kselişe geç ; ti . Altın 1 . 159 Dolar ' ı aşarak son 5 haftanın en yü ; ksek dü ; zeyine ç ; ıktı . Fiyatlar Aralık ayında 1 . 226 Dolar ' la tü ; m zamanların rekorunu kırmıştı . Ç ; in ' deki alımların , tü ; m emtia fiyatlarında olduğu gibi altını da desteklediği belirtiliyor .

Uluslararası piyasalarda ABD ham petrolü ; nü ; n varil fiyatı 83 Dolar ' ın ü ; zerine ç ; ıkarak , 15 ayın en yü ; ksek seviyesine yü ; kseldi . Petrol fiyatının artışında da Ç ; in ' in petrol talebinin artması , ABD Dolar ' ının değerinin dü ; şü ; k olması , ABD ve Avrupa ' daki şiddetli kış koşulları ile Nijerya ' da arzla ilgili sorunlar etkili oluyor . ABD ham petrolü ; nü ; n varil fiyatı Şubat ayı teslimi bugü ; n 80 cent artışla 83 . 55 Dolar oldu . Geç ; en hafta Cuma gü ; nü ; 82 . 75 Dolar ' dan kapanan ABD ham petrolü ; nü ; n varil fiyatı dü ; n bir ara 83 . 67 doları gö ; rerek , Ekim 2009 ' dan bu yana en yü ; ksek seviyesine ç ; ıktı . Londra Brent tipi ham petrolü ; n varil fiyatı da 60 sentlik yü ; kselişle 81 . 97 Dolara yü ; kseldi . Ç ; in ' in geç ; en ay yü ; zde 56 artan petrol talebi , geç ; en yılın tamamında ise yü ; zde 12 yü ; kseldi . Yatırımcıların enflasyona karşı korunmak iç ; in emtia alımına yö ; nelmeleri nedeniyle ABD Dolar ' ının değerinin dü ; şü ; k olması da petrol fiyatlarını destekledi .

ABD ve Avrupa ' da kış koşullarının sert geç ; mesi ve Nijerya ' da Chevron şirketine ait bir ham petrol boru hattına dü ; zenlenen saldırı sonucu ü ; retimin gü ; nlü ; k 20 bin varil azalması da fiyatların artmasına destek verdi .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile