Altindag Alev Alatli Bilim Merkezi Açildi

Altindag Alev Alatli Bilim Merkezi Açildi

2 Subat’ta vefat eden Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyet Baskani Alev Alatli adini tasiyan bilim merkezi Emine Erdogan’in katilimiyla açildi.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, TÜBITAK ile Altindag Belediyesi is birliginde düzenlenen ve Sayin Emine Erdogan, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, Ankara Valisi Vasip Sahin, TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal, Altindag Belediye Baskani Asim Balci ve milletvekillerinin katildigi ‘Bilimde Kadinlar ve Kiz Çocuklari Etkinligi Altindag Alev Alatli Bilim Merkezi Açilis Töreni’nde, kadinlarin; egitimden sagliga, bilimden is dünyasina, siyasetten ekonomiye, sanattan spora kadar hayatin her alaninda gösterdigi azmin ve basarinin desteklenmesi adina Altindag Alev Alatli Bilim Merkezi açildi.

Türkiye’de kadin bilim insanlarinin sayisinin artirilmasi, kadin arastirmacilarin desteklenmesi, bilimde kadinin yerinin güçlendirilmesi ve arastirma çesitliliginin artirilmasina destek olunmasi için açilan merkezde, büyük düsünce insani, Kapadokya Üniversitesinin kurucusu ve Mütevelli Heyet Baskani Alev Alatli’nin ismi yasatilacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile