Altındağ Belediyesi'nden 'İş Sağlığı Ve Güvenliği' Semineri

Altındağ Belediyesi'nden 'İş Sağlığı Ve Güvenliği' Semineri

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "İşçi sağlığı dikkat edilmesi gereken bir konu" dedi.

Altındağ Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür Merkezi Eğitim Salonu’nda düzenlenen “İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri”ne Altındağ Belediyesi’nde 4857 Sayılı İş Kanunu’na tabi olarak görev yapan 92 işçi katıldı.

Uzmanlar tarafından verilen seminerde, “6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” gereğince bilinmesi ve yapılması gerekenler anlatıldı. Altındağ Belediyesi çalışanlarının iş kazalarına uğramamaları için alınacak tedbirlerin ve kaza durumunda yapılması gerekenlerin anlatıldığı seminerde, iş güvenliği için dikkat edilmesi gerekenler de vurgulandı. İş ve işçi güvenliği uzmanları tarafından gözlem ve araştırma sonucunda ortaya çıkan izlenimler, Altındağ Belediyesi çalışanlarına aktarıldı. Seminerde, çalışma veriminin artmasını sağlayacak unsurlar ve güvenli bir çalışma ortamı için yapılması gerekenlerin, iş ve işçi arasındaki uyumu ortaya çıkaran etmenlere de değinildi.

Çalışma mevzuatı ile ilgili genel bilgiler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş yeri temizliği ve düzeni, iş kazası ve meslek hastalıklarından doğan hukuki sonuçlar, kişisel koruyucu donanım kullanımı, yangın ve yangından korunma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, tahliye ve kurtarma, meslek hastalıklarının sebepleri ve ilk yardım gibi konular da seminerin dikkat çeken konuları oldu. İşçi sağlığının dikkat edilmesi gereken bir konu olduğunu söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, alınacak birtakım önlemlerle muhtemel tehlikelerin ortadan kalkacağını belirtti.

Kurum içi eğitimlere büyük önem verdiğini ifade eden Tiryaki, Altındağ Belediyesi personellerinin Türkiye vizyonuna yakışır bir donanıma sahip olması için bu tür eğitim çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile