Altındağ’da Kanser Bilinci Giderek Artıyor

Altındağ’da Kanser Bilinci Giderek Artıyor

Altındağ Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Kanser” konulu seminere erkekler büyük ilgi gösterdi.


Altındağ Belediyesi’nin üniversiteler, hastaneler ve sivil toplum örgütleriyle birlikte sürdürdüğü seminer programları, Altındağ’ın genelinde halkı bilinçlendirmeye devam ediyor. Kadınlara çeşitli konu başlıklarında verilen seminerlerin büyük bir ilgi ve memnuniyetle takip edilmesi üzerine, seminer programlarına erkekler de dahil edildi. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Kanser” konulu seminere erkekler büyük ilgi gösterdi. Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Kontrol Birimi’nde görevli, Dr. İskender Köğ tarafından verilen kanser konulu seminere katılan yaklaşık 200 erkek kanserle yüzleşti.

Çeşitli görsel öğelerle de desteklenen seminerde erkeklere, kanser ve kanser türlerinin yanı sıra özellikle erkeklerde çok sık karşılaşılan prostat ve kolorektal (kolon) kanserleri hakkında bilgiler verildi.

Bu iki kanser türünün erkekler arasında görülme sıklığının giderek arttığını belirten Dr. Köğ, katılımcıları bu konuda bilinçli olmaya çağırdı. Kanserin ülkemizde ve dünyada görülme sıklıkları, risk grupları ve erken tanının önemi hakkında da bilgiler veren Dr. Köğ, katılımcılara kansere yönelik taramaları nerelerde yaptırabilecekleri hakkında bilgiler verdi ve tarama testlerinin ücretsiz olduğunun altını çizdi

Seminer sonunda Dr. Köğ katılımcıların akıllarında kalan sorulara da yanıt verdi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile