Altındağ'da Şehit Anneleri 'Yılın Annesi' Seçildi

Her yıl Anneler Günü’nü anlamlı etkinlik ve programlarla kutlayan Altındağ Belediyesi, yılın annesini de belirledi. Bu yılki Anneler Günü etkinliğinde aileleri Altındağ’da ikamet eden ve terörle mücadele operasyonlarında şehit düşen asker ve polislerin anneleri “Yılın Annesi” seçildi.

Babaevleri Altındağ’da bulunan, Diyarbakır’ın Hani ilçesindeki operasyonda şehit olan polis memuru Salih Eroğlu, Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda şehit olan Özel Harekat polisi Yasin Baran, Mardin’in Nusaybin ilçesindeki operasyonda şehit olan Özel Harekat Şube Müdürü Zafer Kurt ve Hakkari’nin Dağlıca ilçesindeki operasyonda şehit olan Astsubay Üst Çavuş Okan Taşan’ın annesinin “Yılın Annesi” olarak seçildiği programda, tüm şehit annelerini temsilen Okan Taşan’ın annesi İsmigüzel Taşan sahneye davet edildi. Altındağ’da "Yılın Annesi" seçilen İsmigüzel Taşan’ın duygu yüklü filminin izlenmesinin ardından İsmigüzel Taşan gözyaşları ve alkışlar eşliğinde sahneye geldi. Başkan Tiryaki’nin hediyesini takdim ettiği İsmigüzel Taşan, salonda bulunanlar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Dinmeyen acısına ve yasına rağmen programa katılan İsmigüzel Taşan, tüm şehit anneleri adına kendisine verilen hediyeyi kabul etti.

ŞEHİT ASTSUBAY ÜSTÇAVUŞ OKAN TAŞAN PARKI 11 MAYIS’TA AÇILIYOR

11 Mayıs’ta açılışı yapılacak olan ve Karacaören Mahallesi’nde evlerinin hemen önünde bulunan parka oğlunun isminin verilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten İsmigüzel Taşan, “Bize değer verdikleri için, oğluma değer verdikleri için çok teşekkür ederim. Torunum bu parkta oynamayı çok seviyor. Babaanne burası babamın parkı, babamın ismi yazıyor diyor. Evet oğlum diyorum, burası babanın parkı. Ben de seviniyorum onun ismi burada yaşadığı için” dedi.

İsmigüzel Taşan, bu parkta huzur ve barış içinde çocukların oynamasının en büyük hayali olduğunu sözlerine ekledi.

Vatan uğruna canlarını feda eden kahraman askerlerimizin annelerinin artık bu vatana emanet olduğunu ifade eden Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, evladını kaybetmiş tüm annelere Allah’tan sabır diledi. “Başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum. Allah onları başımızdan eksik etmesin, onlara sağlıklı ve uzun ömür versin” diyen Başkan Tiryaki, huzur ve barış dolu bir gelecek temennisini bir kez daha yineledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile