Altinin Gram Fiyati 496 Lira Seviyesinden Islem Görüyor

Çeyrek altin 810 lira, Cumhuriyet altini 3.300 liradan satiliyor

Altinin gram fiyati, güne yükselisle baslamasinin ardindan 496 lira seviyesinde islem görüyor.

Dün dolar kurundaki gerilemenin etkisiyle 488,5 lira ile 12 Mayis'tan bu yana en düsük seviyeyi gören altinin gram fiyati, ons altindaki yükselis öncülügünde kayiplarini telafi etti ve günü de önceki kapanisin yüzde 0,2 üzerinde 495,7 liradan tamamladi.

Altinin gram fiyati, bugün de yükselisini sürdürürken, saat 10.55 itibariyla önceki kapanis seviyesine göre yüzde 0,1 artisla 496,1 liradan islem görüyor. Ayni dakikalarda çeyrek altin 810 lira, Cumhuriyet altini da 3.300 liradan satiliyor.

Altinin ons fiyati ise dün yüzde 0,5 artisla 1.770,4 dolardan kapanmasinin ardindan bugün de yükselisini ikinci güne tasidi. Altinin ons fiyati, su dakikalarda önceki kapanis seviyesinin yüzde 0,3 üzerinde 1.775,5 dolardan alici buluyor.

Analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininda görülen delta varyantinin yayilimina iliskin endiselerin altinin ons fiyatini destekledigini, dolara olan talebin artmasinin ise bu yükselisi baskiladigini söyledi.

Teknik olarak altinin ons fiyatinin yeniden 1.760-1.790 dolar bandindaki hareketine geri döndügüne isaret eden analistler, bandin hangi yönde kirilacaginin bundan sonraki seyir açisindan önem tasidigini kaydetti.

Bugün dünya genelinde açiklanacak imalat sanayi Satinalma Yöneticileri Endeksi'nin yani sira Avro Bölgesi'nde issizlik orani ve ABD'de haftalik issizlik basvurulari verilerinin takip edilecegini aktaran analistler, yeni tip koronavirüsün "Delta" varyanti ve para politikalarinin seyri açisindan ipucu verecek her türlü veri ve sözle yönlendirmenin gündemin odaginda kalmaya devam edecegini vurguladi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile