Altınkemer'in Çehresi Değişiyor

Altınkemer'in Çehresi Değişiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Karamürsel-Altınkemer’de üç ayrı çalışmayı anda yürütüyor.

Yapılan Çalışmalarla Altınkemer cazip bir yer haline gelecek. Mavi bayrak projesi kapsamında yenilenen Altınkemer sahili, bu yıl cıvıl cıvıl olacak. Sahile engellerlilerin de düşünüldüğü duşlar, gölgeli güneşlenme yerleri, gözetleme kulesi, geri dönüşüm kutuları gibi yenilikler yapıldı. Engellilerinde denize girebilmeleri için engelli rampası ve özel deniz asansörü bulunuyor. Engelliler bu asansör sayesinde iskeleden denize girip çıkabilecekler.

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Altınkemer Sahil Caddesi’nde yol çalışması yapıyor. Elektrik ve telefon gibi altyapı işlerinin gerçekleştiği cadde betonlanıyor. Yaklaşık bir kilometre uzunluktaki cadde ye betonun ardından asfalt serilecek. Cadde’de pres beton ile kaldırım düzenlemeleri tamamlandı. Kaldırımlardaki aydınlatma sistemi yenilendi. Asfalt çalışmalarının ardından yol çizgileri ve tabelalarla yol güvenliği arttırılacak.

İzmit Körfezi’nde kirliliğin önlenmesi için yapılan çalışmalar meyvesini vermiş ve Karamürsel Altınkemer Plajı Mavi Bayrak’a layık görülmüştü. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı ve Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın yaptığı incelemelerden sonra uygun görülen Mavi Bayrak, Marmara Denizi’nde daha önce sadece Tekirdağ Şarköy'e verilmişti. Sanayi kuruluşları ve milyonlarca insanın atıkları nedeniyle neredeyse siyah bir denize dönen İzmit Körfezi yeniden mavi rengini buldu. Alınan önlemler ve 13 artıma tesisi sayesinde Körfez mutlu sona ulaştı. 15 Haziran’da TÜRÇEV yetkilileri Altınkemer Plajı’na Mavi Bayrağı asacak .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile