Altinok, Proje Toplantisi Için Ispanya'daydi

Altinok, Proje Toplantisi Için Ispanya'daydi

Ezine Gida Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Alper Altinok, Ispanya’da düzenlenen COMPOSTER Projesi’nin ulusötesi bilgi paylasimi toplantisina katildi.

Ezine Gida Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin yürütücüsü oldugu projenin ikinci ayagi olan ulusötesi bilgi paylasimi toplantisi Ispanya’da gerçeklestirildi.

2021 yili Erasmus+ Mesleki Egitimde Isbirligi Ortakliklari faaliyeti çerçevesinde desteklenen ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi koordinatörlügünde devam eden “Encouraging Young Farmers To Produce Compost For Healthy Soil And Organic Food Using Innovative Solutions - COMPOSTER” baslikli projenin ulusötesi bilgi paylasimi toplantisi Cartagena Teknik Üniversitesi’nde düzenlendi.

Toplantiya ÇOMÜ ekibinden proje koordinatörü Prof. Dr. Hasan Özcan ve arastirmacilar Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal ve Prof. Dr. Yasemin Kavdir, Ezine Gida Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Alper Altinok, Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoglu, Çanakkale Teknoloji Gelistirme Bölgesi A.S. Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan Bil, Ögr. Gör. Burcu Kayaci, Ögr. Gör. Kadir Yilmaz ve Dr. Savas Gürdal, Isparta Uygulamali Bilimler Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kamil Ekinci ve Ziraat Mühendisi Emine Ekinci ile Litvanya’dan Domantas Traceviius olmak üzere tüm proje ekibi katildi.

Toplantinin ilk oturumunda Rektör Yardimcisi, Prof. Dr. Catalina Egea Gilabert, Insaat ve Maden Mühendisligi Fakültesi Dekani Prof. Dr. Juan T. Garca Bermejo ve UPCT adina koordinatör Prof. Dr. ngel Faz Cano açilis konusmalarini yapti. Açilis konusmalarinin ardindan Prof. Dr. Yasemin Kavdir, Ögr. Gör. Kadir Yilmaz, Prof. Dr. ngel Faz Cano, Prof. Dr. Cüneyt Erenoglu, Domantas Tracevicius ve Prof. Dr. Kamil Ekinci birer sunum yapti. Sunumlar ardindan proje ekibi odak grup toplantisini gerçeklestirdi.

Üretim çiftliklerini incelediler

Etkinligin izleyen günlerinde Murcia bölgesindeki kompost üretim çiftlikleri ziyaret edildi. Özel sirketler tarafindan isletilen hayvan gübresi kompostlama tesisleri ve hayvan sivi gübresi aritma tesislerinde proje ekibine sahada çalisan akademisyenler, teknik personel ve sirket yetkilileri tarafindan detayli bilgiler aktarildi. Kompost üretim tesislerindeki çalismalar ardindan Ispanya’nin güneydogusundaki Murcia Bölgesi’nde bulunan San Pedro del Pinatar’a gidildi. Salinas ve Arenales de San Pedro del Pinatar Bölge Parki içinde bulunan, 20. yüzyilin baslarinda, Mar Menor’un sularini tuz göletlerine aktarmak amaciyla insa edilen yel degirmenleri ziyaret edildi. Daha sonra proje ekibi Molino de Quintn’in eteginde, Avrupa’nin en büyük açik hava deniz suyu tedavisi alani olarak kabul edilen Mar Menor’un ünlü çamur banyolari alaninda gözlemler yapma firsati buldu.

COMPOSTER Projesi’nin bir sonraki ulusötesi toplantisi Litvanya’nin baskenti Vilnius’ta gerçeklestirilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile