Altinok; Savunma Bütçemiz 75 Milyar Dolar

Altinok; Savunma Bütçemiz 75 Milyar Dolar

Önceki Dönem Içisleri Bakani AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altinok, Türk Savunma Sanayiinin en önemli projelerinden biri olan ve zaman içerisinde farkli süreçlerden geçen Altay tankinin teslimi sonrasi açiklamalarda bulundu.

Türkiye’nin Savunma Sanayii’nde son yillarda yükselise geçtigine dikkat çeken Altinok, hedeflerinin bagimsiz bir savunma sanayi oldugunu diye getirdi. Dün Sakarya Arifiye’de Altay Tankinin teslim töreninin yapildigini hatirlatan Altinok, yeni Altay Tanki ile savunma sanayisi atilimlari gelistirmeyi amaçliyoruz. Diger savunma projeleri gibi pek çok zorlukla karsilastiklarini anlatan Altinok, “Altay Tanki projemizin de engellendigine yönelik Cumhurbaskanimizin da açiklamalarini dinledik. Maruz kalinan onca saldiriya ragmen pes edilmemesi de ayri bir takdir konusu. Bilhassa mühendislerimiz büyük emek harcadilar. Yerli ve milli alt sistemler tasarladilar. Birçok yeni sistemi tankimiza entegre ettiler. Edindigimiz bu bilgiler bizleri Savunma Sanayi’nde nasil bir noktaya geldigimiz konusunda mutlu ediyor” diye konustu.

Savunma yatirimlari katlanarak artacak

Savunma Sanayii’nde son yillarda ortaya çikan göz dolduran gelismeleri, bölgesinde tek güç olan Türkiye için büyük bir girisim olarak niteleyen AK Parti Erzurum Milletvekili Altinok, Türk savunma sanayiinin bu yil 4 milyar dolarla tüm zamanlarin ihracat rekorunu kiracagini belirtti.

Türkiye’nin savunma sanayisinde proje hacminin ise 75 milyar dolara ulastigini söyleyen Altinok, Türkiye’nin savunma sanayisinde artik bir “pazar degil bir aktör” haline geldigini de sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile