Altinordu'da En Düsük Isçi Maasi 23 Bin TL Oldu, Isçiler Davul-Zurna Esliginde Kutladi

Altinordu'da En Düsük Isçi Maasi 23 Bin TL Oldu, Isçiler Davul-Zurna Esliginde Kutladi

Ordu’nun Altinordu Belediye Baskani Askin Tören, isçi maaslarinda yüzde 170’e varan bir artis gerçeklestirdiklerini, en düsük isçi maasinin 23 bin TL’ye yükseldigini açikladi. Imzalanan sözlesmeye sevinen isçiler mutluluklarini davul-zurna esliginde oynayarak kutladi.

Altinordu Belediyesi ile Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler Isçiler Sendikasi (Belediye-Is) arasinda mutabakata varilan ‘Toplu Is Sözlesmesi’ düzenlenen törenle imzalandi. Baskan Tören ve Belediye-Is sendikasi Genel baskani Nihat Yurdakul’un imzaladigi toplu is sözlesmesi ile isçilere ilave yeni mali ve sosyal haklar kazandirildi.

Imzalanan toplu is sözlesmesiyle ücret artislari disinda çalisanlarin emeklilikte alacaklari kidem tazminati kat sayilari artirildi. Mazeret ve ücretsiz izin haklarinda iyilestirmeler yapildi. Yine yillik 24 olarak ödenen ikramiye gün sayisi 52’ye çikarildi.

Sözlesme çerçevesinde, Baskan Tören’in göreve geldigi 1 Nisan 2019 tarihinde tüm sosyal ödemeler dahil 2 bin 223 TL olan en düsük isçi maasi, 4 buçuk yil içerisinde yapilan iyilestirmeler sonunda yaklasik 23 bin TL’ye, ortalama maas 25 bin TL’ye ve en yüksek isçi maasi ise 28 bin TL’ye yükseldi. Baskan Askin Tören’in emekçilerin ücretlerinde yaptigi 4 buçuk yillik artis orani ise toplam yüzde 950 olarak gerçeklesti.

“Tüm Türkiye’ye referans olacak bir sözlesme imzaladik”

Imza töreninde konusan Altinordu Belediye Baskani Askin Tören, “Sadece Ordu’da degil tüm Türkiye’de referans olacak bir sözlesme belgesi yapmak adina 4,5 yillik kisa süre içerisinde bir oldugumuz, beraber oldugumuz bu sözlesme törenlerini dügüne ve halaya çevirdigimiz bu esenlik günlere geldik. Çalisanlarimizin daha güçlü daha onurlu daha insanca yasayabilecegi ve huzur sehri, herkesin yüzünün güldügü, gelirinin refahinin arttigi, gelisen kalkinan üreten istihdam saglayan göçü azaltan bir sehir için çalismaya devam edecegiz. Türkiye’mizin, Altinordu’muzun kalkinmasinda gelismesinde güzel ülkemizin sehrimizin istikrar huzur ve istikbalinde emektar kardeslerimizin alin teri ve emegi hakki hiç süphesiz inkar edilemez. Iste bu noktada bizler helal kazancin bereketine rahmetine ve huzuruna çok inaniyoruz” diye konustu.



“Türkiye’deki ilk 3 toplu is sözlesmesinden biri”

Imzalanan toplu is sözlesmesinin Türkiye genelindeki ilk 3 toplu sözlesmeden biri oldugunu belirten Baskan Tören, “Çok sükür bugüne kadar kavga edilmeden grev yapilmadan çatisma olmadan müzakere ederek nezaketi masada ve kalbimizde hiç birakmadan emegi merkeze koyarak basarili toplu is sözlesmelerimizi imzaladik. Bu sözlesmeye katki koyan herkese bir kez daha tesekkür ediyorum sözlesmemizin hayirli ugurlu olmasini bir kez daha yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Temmuz ayi 2023 yili itibari ile yaklasik olarak en düsük maas alacak emekçi kardesim 23 bin lira maas alacak, en yüksek maasimiz 28 bin lira, ortalama maasimizi da 25 bin lira ilan ediyoruz hayirli ugurlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Belediye-Is Genel Baskani Nihat Yurdakul ise “Sendika olarak ayda 60 tane sözlesme yapiyoruz. Bu sözlesmeler içerisinde ilk 3’e girecek sözlesme, ben sevgili Belediye Baskanima çok tesekkür ediyorum” dedi.



Isçiler halay çekip, oyun oynayarak kutladi

Açiklanan isçi maaslari sonrasi isçiler tezahüratlar ve alkislar esliginde bu sevinçli haberi kutladi. Isçiler, kendilerine yapilan zam sonrasi mutlu olduklarini belirterek, emegi geçenlere tesekkür ettiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile