Altinova Belediyesi Tibbi Ve Aromatik Bitkiler Bahçesi'nde Fide Dikim Zamani

Altinova Belediyesi Tibbi Ve Aromatik Bitkiler Bahçesi'nde Fide Dikim Zamani

Yalova’nin Altinova ilçesinde bulunan ve 240 çesit sifali bitkiye ev sahipligi yapan Tibbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi’ne baharin gelmesiyle birlikte fide dikimi islemleri basladi.

2020 yilinda kurulan ve Altinova Belediyesi tarafindan isletilen Tibbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde 40 dönüm alanin 28 dönümünde sifali bitkilerin üretimleri gerçeklestiriliyor. Yetistirilen sifali bitkilerin halka satislarinin da yapildigi bahçeye, ziyaretçilerin ilgisi her geçen gün artiyor. Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Arastirma Enstitüsü, Il Tarim ve Orman Müdürlügü ile Doga Koruma ve Milli Parklar Yalova Subesi ile is birligi yapilan Tibbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi’yle ilgili bilgi veren Müdür Mustafa Sarigül, bahçede agaç, sarilici, sürünücü bitki gruplarinin yer aldigini dile getirdi. Sarigül, bahçede kekik, lavanta gibi mutfakta kullanabilen bitkileri yetistirip vatandaslarin satisina sunduklarini belirtti.

Bahçede bulunan salonda üniversitelerle ortaklasa halk ve çiftçileri bilinçlendirmek üzere konferanslar düzenlediklerini de kaydeden Sarigül, “Kendi fidemizi yetistirebilecegimiz üretim seramizi yaptik. Dogu Marmara Kalkinma Ajansi’yla ortak bir proje. Mürver bitkisi, kudret nari ve tibbi nane dedigimiz bitkilerden asamali olarak çalismalar yaptik. Tamamen insan sagligina faydali olabilecek çalismalar yapiyoruz. Tabi bunu eczacilik ve tip fakülteleri hocalari ile beraber yapiyoruz. Yurt disindan getirmis oldugumuz, adapte etmis oldugumuz, özel bitkilerimiz var. Sizandra üzümü dedigimiz, hamamelis cadi findigi dedigimiz, çikolata sarmasigi dedigimiz çok ilginç bitkiler de var burada. Alanimizda seker otu steviayi zaten artis çok yayginlasmaya basladi.

Vatandaslarimizi bilinçlendirip özelikle diyabet hastasi vatandaslarimizi bunu kullanmaya yönlendiriyoruz. Tamamen saglikli, organik bitkiler bunlar” dedi.

Sarigül, bahçede baharla birlikte fide dikimi yaptiklarini anlatan bu yil 25 bin civarinda fide üretimi yaptiklarini ve bunlari üniversitelerle de paylasacaklarini kaydetti.

Altinova Belediye Baskani Yasemin Fazlaca ise ilçeye ve Yalova’ya deger katan mekanlardan olan Tibbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi’nin Türkiye’de örnek bahçelerden birisi oldugunu ifade etti.

Yil boyunca çok sayida kisinin ziyaret ettigi bahçenin ilgi odagi oldugunu söyleyen Fazlaca, vatandaslari da bu alani gezmeye davet etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile