Çevrenin bozulmadan korunmasını amaçlayan eko turizmi diğer adıyla doğa turizmi, dünyada en hızla büyüyen sektör haline geldi. Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral eko turizmine önem verdiklerini ifade ederek, “Türkiye’nin tek tapulu gölü olan Hersek Lagünü’nün doğal zenginliği ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtıp, içerisinde yer alan kuşların, göl içinde ve çevresindeki bitki örtüsünün ve diğer canlıların ilgili kurum ve kişilerle işbirliği içerisinde etkili bir şekilde korunmasını amaçlamakta. Göl etrafındaki ilk kuş gözlem kulemiz bu yıl sonuna kadar hizmete girecek.Hersek Lagünü’nde yapılacak olan Aromatik Tıbbi Bitki Ve Botanik Bahçesi Projesi bölgedeki en önemli çalışmamız olacak. Bu proje alanında ülkemizin sayılı çalışmalarından olacak. Projeye göre; Hersek Lagünü kenarına Aromatik Tıbbî Bitki Bahçesi, Botanik Bahçesi, Biyo Çeşitlilik Bahçesi, Sucul Bitkiler Bahçesi, eğitim atölyeleri ile bunların satışı için yer yapılacak.Askeri bölgeden belediyemize devredilen bin 40 hektarlık alanda yer alan doğal kum plajlı sahilimiz bizim açımızdan büyük önem taşımakta. Sahilin arkasında yer alan doğal zenginlikleri çok fazla olan ormanlık alan bölgemiz açısından ayrı bir önem taşımakta. Çok özel bitkileri ve doğal meyve ağaçlarını bünyesinde barındıran ormanlık alanda ilgili bilim adamlarıyla birlikte gerekli çalışmalar başlatılacaktır. İlçemize kazandırdığımız Kent Ormanı’nın yanı sıra ikinci Kent Ormanı çalışmamız devam etmekte. İlçemizde 2 uluslararası ve bir ulusal olmak üzere dağ sporu şampiyonalarının düzenlendiği alanlara sahip olan ilçemiz, trekking sporuna yönelik önemli parkurlara sahiptir.
Altınova; Helenapolis Antik Kenti, Hersekzade Ahmet Paşa Külliyesi ve Çobankale gibi tarihi eserlere sahip ilçemiz tarihi zenginlikleriyle de önemli konumdadır. Ticaretin can damarı İpek Yolu’nun geçiş noktası, Evliya Çelebi’nin Seyahatnameyi yazmaya başladığı ve Osmanlı Beyliği’nin Haçlılara karşı ilk zaferini elde ettiği Bafeus Savaşı ile Beylik Düzeninden Devlet düzenine geçtiği Hersek Bölgesi ile Altınova tarihi bakımdan da birçok zenginliğe sahiptir. Türkiye’nin doğasını incelemek için her sene binlerce turist, yurtdışı kaynaklı turlarla Türkiye’ye gelmekte, yurdun dört bir yanında kuşları, bitkileri, böcekleri ve diğer canlıları gözlemlemektedir. Doğal ve kültürel tahribatın önüne geçen ve kişi başına, normal turizmden çok daha fazla gelir getiren eko turizm; önemli bir gelir kaynağı haline gelmiştir. Kardeşliği, tarihi, sanayiyi ve kültürleri doğasında buluşturan Altınova olarak; sahip olduğumuz değerleri harekete geçirerek bölgemize katma değer kazandırmayı amaçlamaktayız” dedi.
Altınova'da Eko Turizm Canlanıyor
Doğal güzellikleri, tarihi ve turistik yapısı ile zengin bir doğa turizmi potansiyeline sahip olan Altınova’da doğa turizminin gelişmesi için yoğun çaba harcanıyor.