Altinova'da Hidrellez Coskusu

Altinova'da Hidrellez Coskusu

Yalova’nin Altinova Ilçesinde Hidrellez Bayrami coskuluyla kutlandi.

Baharin müjdeleyicisi, birlik, beraberlik ve kardeslik sembolü olan Hidirellez, Altinova Merkez, Kaytazdere ve Subasi Beldelerinde coskulu bir sekilde kutlandi. Altinova Bal-Göç Dernegi tarafindan Altinova Cumhuriyet Parkinda düzenlenen Hidrellez kutlamalari renkli görüntülere sahne oldu. Altinova Belediye Baskani Yasemin Fazlaca ve esi Ömer Fazlaca, Altinova Belediye Baskan Yardimcisi Sinan Aydin, dernek yöneticileri ve üyeleri ile vatandaslarin katildigi kutlama büyük bir coskuyla kutlandi.

Kaytazdere’de ates yakildi

Kaytazdere’de Hidirellez atesini CHP Yalova Il Baskani Erdem Doganci, CHP Altinova Ilçe Baskani Cemalettin Kiliç, Altinova Belediye Baskani Yasemin Fazlaca, Kaytazdere Belediye Baskani Dogan Çitil, Subasi Belediye Baskani Turan Canbay ile birlikte yakti.

Programda belediye baskanlarinin hep birlikte vatandaslarla halay çekti.

Subasi bir baskaydi

Hidrellez kutlamalarin en renkli görüntülerine ise Subasi Beldesi sahne oldu. Etkinlige katilan vatandaslar gül agacina dilekler birakti, atesten atladi ve dualar etti. Yalova Valiligi, Subasi Belediyesi, Yalova Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ve Subasi Sözlü Tarih Çalisma Grubu tarafindan düzenlenen etkinlige yogun katilim saglandi.

Etkinlige Vali Dr. Hülya Kaya, Altinova Kaymakami Halil Ibrahim Kazar, Altinova Belediye Baskani Yasemin Fazlaca, Subasi Belediye Baskani Turan Canbay, Kaytazdere Belediye Baskani Dogan Çitil, Subasi Sözlü Tarih Çalisma Grubu Temsilcisi Zeki Gürsu, daire amirleri ve vatandaslar katildi.

Dilekler tutuldu

Alanda bulunan 7 farkli atesin üstünde 7 kez atlayan vatandaslar, dileklerini dilediler. Yöresel kiyafetler giyen çocuklar ise Hidirellez ve bahar ruhunu alana yansittilar. Çalinan müzikler esliginde doyasiya eglenen vatandaslar, birlik ve beraberligin daim olmasi dileklerinde de bulundular.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile