Her yıl 60’ın üzerinde ülkeyi İstanbul’da buluşturan dünyanın en büyük 5 turizm fuarından biri olarak kabul edilen , EMİTT’e uluslar arası turizm dünyasından büyük ilgi gösteriyor . Bu yıl 9 – 12 Şubat tarihleri arasında 16 . düzenlenecek olan EMİTT 2012 Fuarı’na Arjantin , Çek Cumhuriyeti , Kazakistan , Macaristan , Malezya , Slovenya , ve Venezuela ilk kez katılırken , İtalya’nın da fuar da bakanlık düzeyinde ilk kez temsil edileceği öğrenildi . Türkiye’deki turizmin güç kaynağı sayılan Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarının ( EMİTT ) her yıl artan katılımcı ülke sayısıyla uluslar arası turizm dünyasından gördüğü ilgiyi gözler bu yıl yine tekrarlaması bekleniyor .
EKİN ve ITE Group tarafından bu yıl 16 . sı düzenlenen EMİTT’e katılacak ülkeler yerli ve yabancı turizm profesyonellerine ve tatilcilere ülkelerini tanıtma imkânı bulacaklar . Her yıl bu fuara katılan Altınova Belediyesi , 09-12 Şubat 2012 tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü’nde yapılacak fuar için hazırlıklarını tamamladı .
AYTUGEB çatısı altında Ayvalık Kaymakamlığı , Ayvalık ve Küçükköy Belediyeleri ile birlikte bu fuara katılacak olan Altınova Belediyesi’nin , birlik çatısı altında önümüzdeki bahar aylarında 3 Uluslar arası fuara daha katılacağı kaydediliyor . Bu yıl , Yunanistan , Selanik , Almanya ve Bulgaristan`da ki fuarlara katılan AYTUGEB’in bu kez Ayvalık`ın doyumsuz güzelliklerini ve sayısız özelliklerini Moskova ve Dubai`ye taşımaya hazırlandığı vurgulanıyor .
Önceki gün Ayvalık Kaymakamı ve AYTUGEB Başkanı Nihat Nalbant’ın makamında fuar takvimini değerlendiren AYTUGEB yönetiminin önümüzdeki günlerde çalışmalar hakkında açıklamalar yapacağı belirtiliyor .
Altınova Emit Fuarı’na Hazır
Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinin, EMİTT 2012 Fuarı’na hazır olduğu belirtiliyor.



















