Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) katkılarıyla Altınözü Kaymakamlığı koordinatörlüğünde, Altınözü Halk Eğitim Merkezi tarafından hayata geçirilen 'Pamuk Eller Yöresel Ürünleri Üretiyor Projesi'ne katılan 20 kadın kursiyerin hazırladığı birbirinden lezzetli 43 çeşit turşu yarıştı.
Yarışma jürisi, kursiyerlerin mantar, dolma biber, maydanoz, nane, sarımsak gibi değişik tatlarda hazırladığı turşuların tek tek tadına bakarak en güzel turşuyu belirlemeye çalıştı.
Proje Eğitmeni Derya Bilmez, yaptığı açıklamada, proje kapsamında 20 kursiyerle beraber tarladan sofraya üretim yaptıklarını belirtti.
Amaçlarının kursiyerlerin kendi yaptıkları işleri mesleğe dönüştürmeleri olduğunu ifade eden Bilmez, şöyle devam etti:
"Kursiyerlerimiz doğru bildikleri yanlışları öğreniyorlar, yanlış bildiklerini burada düzeltiyorlar. Yaptıkları ürünleri satışa sunarak kendi ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Kurslarımız kadınlarımıza ekonomik, psikolojik ve sosyolojik anlamda destek oluyor."
Kursiyerlerden Fatma Yalçın ise, kursun kendileri için maddi ve manevi yönden destek sağladığını kaydetti.
Kursa katılmaktan dolayı çok memnun olduklarını vurgulayan Yalçın, "Burada reçel ve turşu çeşitlerini üretiyoruz. Bizler tarlalarımızda ne yetiştiriyorsak onların reçel ve turşusunu yapıyoruz. Üretimlerimizi daha sonra satışa sunuyoruz." diye konuştu.
Yarışma sonunda dereceye giren kursiyerlere çeşitli hediyeler verildi.
Altınözü'nde Kadınlar En Güzel Turşu İçin Yarıştı
Hatay'ın Altınözü ilçesinde turşu yapım yarışması düzenlendi.