ALTSO Başkanı Aydoğan: Gazipaşa Havalimanı Alanya, Gazipaşa ve Anamur ekonomisini hareketlendirecek

Gazipaşa Havalimanı'na ilk uçuş törenle gerçekleştirildi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan, Alanya, Gazipaşa ve Anamur'un

  Gazipaşa Havalimanı ' na ilk uçuş törenle gerçekleştirildi . Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ( ALTSO ) Başkanı Kerim Aydoğan , Alanya , Gazipaşa ve Anamur ' un ekonomisine büyük hareketlilik sağlayacak olan Gazipaşa Havalimanı ' nda tarihi bir güne tanıklık etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi .

19 Yıldır Gazipaşa Havalimanı ' na tarifeli sefer yapılacağı günün hayalinin görüldüğüne dikkat çeken Aydoğan , " Gördüğünüz gibi Bora Jet firması havalimanımızda gerekli koşulların oluştuğuna karar vererek tarifeli seferleri başlattı . Hepimiz uçaktaydık . Oldukça başarılı ve sorunsuz bir iniş gerçekleşti . Bunun bir başlangıç olmasını temenni ediyoruz . En kısa sürede diğer uçak firmaları ve yurt dışından gelecek olan charterlerin de havalimanımıza sefer düzenlemelerini umut ediyoruz . Pistin 2600 metreye uzatılması için çalışmalar devam ediyor . Hedef ikinci bir pistin de yapımına başlanmasıdır . " dedi .

Havalimanı ' nın çok uzun bir geçmişi olduğunu ifade eden Gazipaşa Kaymakamı İsmail Gültekin , " Bu havaalanını planlayanları ve uygulayanları bir kez daha şükranla ve minnetle anıyoruz . Onlar bu havaalanını hayal ettiler ve bu hale geldi . Havaalanı sadece Gazipaşa için değil bölgenin kalkınması için de son derece önemli olduğunu düşünüyoruz . Bundan sonrada tarifeli uçuşlarla bölgemize güzellik katacaktır . Bu ilk yolculukta bizlerle birlikte olanlara teşekkür ediyorum . Bora Jet firması da cesur bir adım attı . Diğer firmalar da mutlaka buradaki potansiyeli görecek ve sefer düzenleyeceklerdir . " diye konuştu .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile