Altso Başkanı Aydoğan: Tesislerinizi Depremzedelere Açın

Altso Başkanı Aydoğan: Tesislerinizi Depremzedelere Açın

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO), üyelerinin kendilerine ait uygun şartlardaki dairelerini ve turistik tesislerini depremzedeler için tahsis etmesini istedi.


ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, bugün yapılan aylık olağan meclis toplantısında, üyelerinden tesislerini, Van depremzedelerine kış geçinceye kadar açmalarını istedi.

Yoğun geçen bir ayın yönetim kurulu faaliyetleri konusunda meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Aydoğan, öncelikle Van’da yaşanan deprem felaketi ile ilgili üzüntülerini dile getirdi. Başkan Kerim Aydoğan, Van depreminin hemen ardından felaketten zarar gören vatandaşların yararına, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından başlatılan yardım kampanyasına 10 bin lira vererek katıldıklarını söyledi.
Aydoğan, Van depreminde zarar gören ve mağdur duruma düşen vatandaşların, zorlu kış aylarında barınma ihtiyacını giderebilmek amacıyla üyelerine yeni bir yardım çağrısı daha yaptı. Aydoğan, ilçede bazı turistik tesislerin depremzedelere kış sezonu boyunca kapılarını açtığına dikkat çekti. Aydoğan, desteğin sınırlarının daha da genişletilmesi amacıyla oda üyelerinin kendilerine ait uygun şartlardaki dairelerini ve turistik tesislerini depremzedeler için tahsis etmesini istedi. Aydoğan, açıklamasında, Alanya’da çok sayıda boş konut olduğuna vurgu yaparak, “En azından kış sezonu sonuna kadar depremzede vatandaşların barınma ihtiyacının karşılanması kadirşinas Alanya halkı için bir fırsattır.” dedi.
Şubat ayında yapılan Turizm ve Ticaret Fuarı`nın ikincisinin de 1-4 Aralık 2011 tarihinde Yapı ve İnşaat Fuarı başlığıyla yapılacağını hatırlatan ALTSO Başkanı, fuarın geçen yıl olduğu gibi bu yıl da başarıyla gerçekleşeceğine inandığını söyledi.
Aydoğan’ın konuşmasının ardından, Alanya Belediyesi tarafından uygulamaya konulması beklenen Vitrin Uygulaması konusundaki görüş ve öneriler ele alındı. ALTSO tarafından Alanya Belediyesi’ne konuya ilişkin görüş ve önerilerin iletildiğini söyleyen Aydoğan, gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile