Alzheimer Yasam Evi'nde Faaliyetler Sürüyor

Alzheimer Yasam Evi'nde Faaliyetler Sürüyor

Izmit Belediyesi’nin alzheimer hastaligiyla mücadele veren vatandaslarin sosyal, ruhsal ve bedensel açidan desteklenmesi amaciyla hizmete açtigi Alzheimer Yasam Evi’nde faaliyetler sürüyor.

Izmit Belediyesi tarafindan hayata geçirilen ve Kocaeli’de bir ilk olan Alzheimer Yasam Evi’nde hastalar, zihinsel egzersiz odasi, spor alani, müzik ve resim gibi sanatsal aktivite alanlarindan yararlanarak hastaligin etkilerini azaltmak için uzmanlarla birlikte mücadele veriyor. Alzheimer hastalari sosyal hizmet uzmani, hemsire ve yasli bakim teknikeri ile birlikte alaninda uzman kisilerden destek aliyor. 2 haftadir alzheimer evinde vakit geçirerek hastaligin etkinlerini azaltmak adina mücadele eden alzheimer hastalari ve aileleri hizmetten duyduklari memnuniyeti dile getirdi.

"Hastaliginin ilerlememesi için hizmet ona iyi gelecek"

Sürecin güzel geçtigini aktaran alzheimer hastasi Fadime Karagöz’ün torunu Esra Karagöz, "Babaanneme 1 yil önce alzheimer teshisi konuldu. Belki bugüne kadar olan süreçte kaybettiklerimizi geri getiremeyiz ancak artik unutmamasi ve hastaliginin ilerlememesi için insallah bu hizmet ona iyi gelecek. Sohbet etmesi, bildiklerini anlatmasi bizim için çok önemli. Biz çok memnunuz, en azindan haftada iki gün onun için de bir degisiklik oluyor. Sadece babaannem için degil tüm hastalar için mutlu olduk. Herkesin imkanlari ayni degil maalesef, maddiyat çok önemli. Esit sartlarda herkesin kullanabilecegi bir imkan oldu burasi, çok memnunuz. Baskanimiza tesekkür ediyoruz, eline saglik" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile