Amasra’ya 10 Miyon Liralık Proje

TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın merkeze bağlı Amasra’da yolcu iskelesi, küçük tekne ve yat limanı inşaatında incelemelerde bulundu.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra yolcu iskelesi, küçük tekne ve yat limanı projesinin Amasra için çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, yolcu iskelesinin yapımının tamamlanmasından sonra deniz yoluyla 4 bin kişilik gemilerin Amasra'ya turist taşıyacağını bu da Amasra ve Bartın'da turizmi patlatacağını belirtti.

Milletvekili Tunç, “Amasra yolcu iskelesi ve Küçük tekne yanaşma yeri projesinin Amasra Limanı mevcut dalgakıranına paralel, su derinliği -9 metre ve beton bloklu rıhtım yöntemiyle gerçekleştirildi.

Rıhtımın toplam uzunluğu 240 metre mevcut dalgakıran yapısı ile arasında dolgu ile oluşturulan geri sahanın genişliği ise 30 metre olacaktır. Küçük tekne yanaşma yerlerinin ise Amasra Limanı içerisinde bulunan mevcut rıhtımdan denize doğru uzanan 120 metre yüzer iskele ile bu iskeleye dik uzanan iki adet 60 metre yüzer iskeleden oluşacaktır. Liman terminalinde, gemiler için gerekli elektrik, jeneratör, su, telefon, internet ve benzeri teknik bağlantı noktaları ve hatlarının sağlandığı üniteler, yolcularla ilgili işlemler, gümrüklü alan hizmetlerinin yapılması, ülke tanıtımı ve imajını üst seviyeye çıkaracak turizm amaçlı tanıtımlar, hediyelik eşya satışı gibi işlemlerin yapılması planlanmaktadır. Proje kapsamında bulunan küçük tekne yanaşma yerinin yüzer iskele sistemleri ile tasarlandı. Deniz suyuna karşı dayanıklı alüminyum karkas üzerinde tropik menşeli ağaçlar ile oluşturulacak iskele sisteminin, yine çevre ve kullanım şartlarına dayanıklı plastik esaslı maddelerden üretilmiş dubalar üzerinde yüzdürülecektir. Proje maliyeti 10 milyon lira civarında olan yatırımın 3 bin yıllık tarihi geçmişi ve doğal güzelliği ile Fatih'in 'Çeşmi Cihan' olarak nitelendirdiği Amasra ilçemizin turizm potansiyelini artıracağız. Karadeniz'e bir zenginlik katacağız. Amasra yolcu iskelesi, küçük tekne yanaşma yeri ve yat limanını Amasra ilçemize kazandıran başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma ve Denizcilik Bakanımız Binali Yıldırım'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile