Amasya 20 Yeni Yürüyüs Ve Bisiklet Rotasiyla Turizm Potansiyelini Artiracak

Vali Mustafa Masatli: 'Su an itibariyla belirledigimiz rotalarimiz açilmis, turizmin bir bölümü bu tarafa kaymis durumda. Ümit ediyorum önümüzdeki yillarda bu alanlar daha canli sekilde turizmin hizmetine girecektir'

CIHAN OKUR - UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesi'nde bulunan eserlerinin yani sira pek çok Osmanli sehzadesinin ilk egitimini alip devlet yönetimini ögrendigi yer olmasiyla öne çikan "sehzadeler sehri" Amasya'da, bugüne kadar görülmeyen dogal güzelliklerin yerli ve yabanci turistlere tanitilmasi amaciyla 20 yeni yürüyüs ve bisiklet rotasi belirlendi.

Son yillarda kültür turizminin önemli merkezlerinden biri haline gelen Amasya, yerli ve yabanci turistlere dogal güzellikleriyle güzel bir tatil geçirmeyi vadediyor.

Daha fazla yerli ve yabanci turistin agirlanmasi hedeflenen kentte, Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ile Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi (OKA) tarafindan yeni alanlarin turizme kazandirilmasi için kesifler gerçeklestirildi.

Kentte ekoturizmin canlandirilmasi için baslatilan "Amasya Kültür Yolu Rotalarinin Belirlenmesi Danismanlik Destegi Projesi" kapsaminda yürütülen çalisma sonucunda, turizm destinasyonuna dahil edilecek 20 yeni rota belirlendi.

Belirlenen rotalar arasinda Semendu, Egribük, Akdag, Seyfe, Gindira mevkileri ile Boraboy Gölü gibi alanlar yer aliyor.

Amasya Valisi Mustafa Masatli, AA muhabirine, bu tür organizasyonlarin yapilmasinin bölgenin turizmine ciddi katki saglayacagini söyledi.

Sürdürülebilir turizm için bu tarz etkinliklerin devam etmesinin önemine deginen Masatli, "Dünya ile 2020 yilindan itibaren karsi karsiya kaldigimiz koronavirüs salginiyla turizm tercihleri de degisti. Buna bagli olarak özellikle ekoturizm ön plana çikti." dedi.

Amasya'da kültürel turizmdeki sikisikligi biraz rahatlatmak, dogal güzellikleri ön plana çikarmak için birtakim çalismalar yürüttüklerini anlatan Masatli, çalismalar sonucunda 20 yeni yürüyüs ve bisiklet rotasi belirlediklerini dile getirdi.

Salginin turizme etkisini azaltmanin ve yeni yerler kesfetmenin önemli oldugunu vurgulayan Masatli, söyle devam etti:

"Bundan sonraki çalismalar, tamamen altyapi ve tanitim üzerine olacak. Belirledigimiz rotalarla ilgili tabelalandirma, brosürlerin hazirlanmasi, karekod sisteminin gelistirilmesi gibi çalismalar yaparak bu rotalarin ne tür özelliklerinin oldugunu anlatan çalismalar yürüttük. Bu çalismaya OKA da destek verdi. Su an itibariyla belirledigimiz rotalarimiz açilmis, turizmin bir bölümü bu tarafa kaymis durumda. Ümit ediyorum önümüzdeki yillarda bu alanlar daha canli sekilde turizmin hizmetine girecektir. Gelen misafirlerimiz ilimizde sadece kültür turizmi degil, ayni zamanda ekoturizmi de burada yasayacaklardir."

Masatli, Türkiye'de endemik bitkilerin yaklasik beste birinin Amasya'da bulunmasinin da kent için önemli bir özellik oldugunu kaydetti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile