Amasya'da 100 Yillik Tarihi Konak Alevlere Teslim Oldu Açiklamasi Yangin 4 Binaya Da Siçradi

Amasya'da 100 Yillik Tarihi Konak Alevlere Teslim Oldu Açiklamasi Yangin 4 Binaya Da Siçradi

Amasya’da Sultan II. Bayezid Camii yaninda bulunan 100 yilik tarihi konakta çikan yangin çevredeki binalara da siçradi. Alevler itfaiye ekiplerince güçlükle söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Sultan II. Bayezid Cami’nin bulundugu Haci Ilyas Mahallesi’nde çevresinde otellerin oldugu yaklasik 100 yillik konakta henüz bilinmeyen bir nedenle yangin çikti. Kisa sürede büyüyüp 2 katli tarihi konaga yayilan alevler çevredeki 4 binaya da siçradi. Yanginin bildirilmesi üzerine Amasya Belediyesi’ne ve ilçe belediyelerine ait itfaiye ekipleri, AFAD ile Amasya Orman Bölge Müdürlügü ekipleri müdahale etti. Polis ekipleri, yanginin büyümesi ihtimali üzerine diger ahsap evleri bosaltti. Ekiplerin müdahalesiyle yangin söndürüldü. Sogutma çalismalari sürüyor.

18 araç ve 130 personelle müdahale edilen yanginin diger tarihi konaklara siçramadan kontrol altina alindigini açiklayan Amasya Valisi Yilmaz Doruk, “Sultan II. Bayezid Camimizin yanindaki tarihi konaklarin birinde yangin çikti. 4 binaya sirayet ederek yayildi. Su saat itibariyle kontrol altina alinmis durumda. Su saat itibariyle herhangi bir ölü, yarali bilgisi gelmedi. Sogutma çalismalarina devam ediyoruz, kontrol altina alindi yangin" diye konustu.

Görüstügü vatandaslarin bir patlama sesi duyduklarina deginen Vali Doruk, yanginin çikis nedeninin arastirildigini belirtti.

Amasya Belediye Baskan Yardimcisi Bekdemir Isbilir ve Amasya Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt da söndürme çalismalarini takip etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile