Amasya'da AFAD'a 600 Bin TL'lik Yeni Teknik Ekipmanlar Alindi

Amasya'da AFAD'a 600 Bin TL'lik Yeni Teknik Ekipmanlar Alindi

Amasya’da muhtemel bir afet durumunda AFAD ekiplerinin kullanmasi amaciyla 600 bin TL harcanarak yeni teknik ekipmanlar alindi. Alinan malzemeler, Amasya Valisi Yilmaz Doruk’un da katilimiyla görevlilere teslim edildi.

Yeni ekipmanlarin hayirli olmasini dileyen Vali Doruk, “Yasadigimiz tecrübeler bizlere Türkiye’nin bir deprem ülkesi oldugunu açikça göstermektedir. Afetler sonrasinda arama-kurtarma ve diger çalismalari oldukça süratle, organize sekilde gerçeklestirmekle birlikte, depremler öncesinde de sehirlerimizi, yasam alanlarimizi afetlere hazirlamak oldukça önem arz etmektedir” dedi.

Bu planlamalari yaparken, yerel yönetimler, üniversiteler, kamu kurumlari ve sivil toplum kuruluslari isbirligi içerisinde çalisip her ilin kendi risk durumuna göre gerekli planlamalari yapmasinin altini çizen Doruk, Amasya Üniversitesi ile Il Afet Acil Durum Müdürlügü’nün “Amasya’dan Bakisla 6 Subat Depremleri; Kurtarma ve Saglik Hizmetlerinin Degerlendirilmesi Çalistayi” düzenledigine degindi.

Amasya Üniversitesi Ipekköy Yerleskesinde düzenlenen çalistayin açilisi sonrasi Amasya Il Özel Idaresi’nin temin ettigi teknik ekipmanlar, AK Parti Amasya Milletvekilleri Haluk Ipek ile Hasan Çilez ve Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakki Turabi’nin de katilimiyla AFAD görevlilerine teslim edildi. Sergilenen yeni ekipmanlar hakkinda bilgiler de paylasildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile