Amasya'da Bereketli Hasat Açiklamasi Leylekler Bugday Avinda

Amasya'da Bereketli Hasat Açiklamasi Leylekler Bugday Avinda

Amasya’daki Gökhöyük Tarim Isletmesi’nde hasat sezonu verimli basladi. Ilk bugday hasadini biçerdöverin direksiyonuna geçen Amasya Valisi Mustafa Masatli yapti. Hasada bereketin simgesi leylekler de eslik etti. Leyleklerin bugday saplarinin toplamasiyla ortaya çikan çekirge ve böcekleri avlayip yuvadaki yavrularina götürdügü görüldü.

Yaklasik 25 bin dekarlik alana kurulu isletmede ülkenin ihtiyaci olan sertifikali tohumluk üretiminin yapildigini belirten Vali Mustafa Masatli, kurakligin siddetli yasandigi ildeki bu isletmede sulama suyu tasarrufuna da azami ölçüde özen gösterildigini vurguladi. Bu yil 6 bin 289 dekarlik alanda bugday hasadi yapilacagini anlatan Masatli, “Uygulanan modern sulama ve tarimsal yöntemler neticesinde diger ürünlerden de yüksek verimler elde edilmesi bekleniyor. Dekara ortalama 600 kilo olmak üzere toplamda 3 bin 773 ton ürün alinmasi ve selektörleme islemi sonrasi 3 bin 200 ton sertifikali bugday tohumu elde edilmesi hedeflenmektedir” diye konustu.

Macar figi, nohut, yonca, kenevir ve ayçiçegi hasadinin da yapilacagi isletmede ayni zamanda Bafra irki damizlik koyun ve Jersey irki damizlik sigir yetistiriliyor. Hasat sezonu açilisina Il Jandarma Komutani Albay Ayhan Aygün, Gökhöyük Tarim Isletmesi Müdürü Hüseyin Yilmaz ile Il Tarim ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin de katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile