Amasya'da Bir Fabrikada 12 Isçi Isten Çikarildi, Ilk Destek Belediye Baskan Adaylarindan Geldi

Amasya'da Bir Fabrikada 12 Isçi Isten Çikarildi, Ilk Destek Belediye Baskan Adaylarindan Geldi

Amasya’nin Merzifon ilçesinde cam üreten bir fabrikada çalisan 12 isçinin sendikaya üye olduklari iddiasiyla isten çikartilmasi protesto edildi. Fabrikanin önünde eylem yapan isçilere ilk destek belediye baskan adaylarindan geldi.

Iddiaya göre, GM Teknik Can Sanayi A.S’ye ait fabrikada 12 isçi ’sendikaya üye olduklari’ gerekçesiyle isten çikarildi. Is akitleri feshedilen isçiler ve arkadaslari fabrika önünde toplanarak isverenlerini protesto etti. Kristal-Is Sendikasi Genel Baskan Yardimcisi Faruk Aslan, “176 isçinin çalistigi GM Teknik Cam Merzifon Fabrikasi’nda 12 üyemiz sadece ve sadece sendikamiza üye oldugu için haksiz ithamlara maruz kaldi ve geçersiz nedenlerle isten atildi” dedi.

Merzifon Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) fabrikada sendikal faaliyetler nedeniyle isçi kiyimi yapildigini öne süren Aslan, “Sendikamiz fabrikada sendikal faaliyet yürütmektedir. Geride biraktigimiz hafta içerisinde de üyeliklerini tamamlayarak 6356 sayili Yasa’nin toplu sözlesme yetkisi için aradigi çogunluga erismis, hatta bu çogunlugun çok çok üzerinde bir yeterlilikle yüzde 75,57’lik bir sendikalilik oraniyla Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi’na yetki müracaatinda bulunmustur. Ancak bu gelismelerden haberi olan isveren ve isveren vekilleri, isçiler üzerinde sistematik baskilar uygulayarak sendika hakkinin kullanilmasini engellemek istemektedir. Sendika olarak bizler uluslararasi sözlesmelerden ve Anayasa’dan dogan haklarimizi ülkemizin her kosulunda talep etmeye ve iç hukukumuzu her türlü baskiya karsi güçlendirmeye devam ederek sendikamizin üyeleriyle tam bir dayanisma içerisinde bulunacagimizi ifade ediyoruz” diye konustu.

CHP’li Merzifon Belediye Baskani Alp Kargi, AK Parti Merzifon Belediye Baskan Adayi Fatih Sütçü, MHP Belediye Baskan Adayi Bünyamin Arslan ve Yeniden Refah Partisi Adayi Sinan Tunç da fabrikanin önüne gelerek isçilere destek verdi.

“Sonuç alana kadar bu mücadeleye katki saglayacagim”

Amacin bagciyi dövmek degil üzüm yemek oldugunu vurgulayip, seçim öncesi ortada ekmek ve as olunca siyasiler olarak bir araya geldiklerine deginen Belediye Baskani Kargi, “Bir yurttasimizin evinde sofrada huzuruyla iftar açamamasi durumu söz konusuysa burada siyaset biter. Hepinizi, hepimizi mutlu edecek sonuç alana kadar bu mücadeleye katki saglayacagimin sözünü veriyorum” seklinde konustu.



“Partim ve ben sonuna kadar yaninizdayiz”

Kendisinin de sendikaciliktan geldigini anlatan Belediye Baskan Adayi Fatih Sütçü ise, “Personelin, isçinin ve emekçinin her zaman yaninda oldum. Bugün de öyle olacak. Sizlerin maddi ve manevi rahatligiyla ilgili, hakli direnisiyle ilgili ne gerekiyorsa partim ve ben sonuna kadar yaninizdayiz” ifadelerini kullandi.

Bünyamin Aslan ve Sinan Tunç da isçilere desteklerini vurguladi.

Firma: “Eleman fazlaligimiz çok fazla idi. Onun için çikardik”

Isçilerin çikartildigi firmanin yetkililerinden Hüseyin Alis ise yazili açiklamasinda, “Söylenenlerin hiçbiri gerçek degil. Eleman fazlaligimiz çok fazla idi. Onun için çikardik” açiklamasinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile