Amasya'da Çiftçilere Ayçiçegi Ve Nohut Tohumlari Dagitildi

Amasya'da Çiftçilere Ayçiçegi Ve Nohut Tohumlari Dagitildi

Amasya’da kuru tarim alanlarinda üretimi çogaltmak amaciyla yüzde 50’si Tarim ve Orman Bakanligi hibe destegiyle ayçiçegi ve nohut tohumlari dagitildi. Toplam tutari 7,5 milyon TL olan yaglik ayçiçegi ve nohut tohumlari 27 bin 734 dekar araziye ekilecek.

Amasya Valisi Yilmaz Doruk, gida sanayi ve hayvancilik sektörü için oldukça önemli bir hammadde olan ayçiçegi ile mutfaklarin vazgeçilmez bakliyatlarindan olan nohut üretimini arttirmanin dünya nüfusunun giderek arttigi günümüzde Türkiye’nin gida alaninda kendi kendine yetebilen ülkeler arasinda yer almasi için oldukça önem arz ettigini belirtti.

Çiftçilere bereketli bir üretim sezonu dileyen Vali Doruk, bu projeyle ayrica nadas alanlarinin dogru uygulamalarla tarimsal üretime kazandirilmasi ve kisitli su kaynaklarinin da en verimli sekilde kullanilmasinin da amaçlandigini söyledi.



Programa, AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Amasya Belediye Baskan Yardimcisi Muammer Tufanoglu, Il Tarim ve Orman Müdürü Gürol Çetin ile diger yetkililer de katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile