Karamustafaoğlu, yaptığı açıklamada, fen bilgisi öğretmenleri ile öğretmen adaylarına yönelik verilen eğitimde fen ve teknoloji öğretiminde kullanabilecekleri somut materyal geliştirme ve kullanma becerisi kazandırılmasının amaçlandığını belirtti.
Eğitim faaliyetlerinin 56 ders saatini kapsadığını vurgulayan Karamustafaoğlu, şunları kaydetti:
''Yaklaşık 30 bulan kursiyerin katılımıyla çalışmalarımıza başladık. Katılımcı öğretmen ve öğretmen adaylarının fen bilimlerine yönelik yaratıcı düşünme becerilerini geliştirebilir ve özellikle kırsal alanlarda görev yapan ve laboratuvar imkanı olmayan öğretmenleri basit araç gereçlerle birçok etkinlik gerçekleştirebilecekleri konusundaki tecrübelerimizi karşılıklı paylaşabilirsek amacımıza ulaşmış olacağız. Kurs süresince fen ve teknoloji öğretiminde öğrenci temelli yaklaşımlar, öğretim teknolojileri ve materyal geliştirme yaklaşımları, materyal tasarlama ve geliştirme süreci, öğretim programından seçilmiş konu ve kavramlara yönelik basit araç gereçlerle materyal tasarımları, tasarlanan ve geliştirilen materyallerin günlük hayatla ilişkilendirilmesi konularını ele alacağız.''
Muhabir: Cihan Okur
Yayıncı: İsmail Çimen
Amasya'da ''fen Öğretiminde Materyal Tasarımı ve Kullanımı'' Proje Eğitimi
Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Orhan Karamustafaoğlu tarafından hazırlanan TÜBİTAK destekli ''Fen Öğretiminde Materyal Tasarımı ve Kullanımı'' konulu projenin eğitim çalışmalarına başlandığı bildirildi.